Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Rodalia de València pensa en la bici

València en Bici

Rodalia de València pensa en la bici

RENFE recupera i millora el servei de transport de bicicletes en la línia C-5

dilluns 27 d’agost de 2018, per  AE-Agró

De totes i tots és coneguda la nostra eterna lluita amb RENFE. Haguérem volgut que no fóra així. Però, no ens ha quedat més remei des del naixement de València en Bici-Acció Ecologista-Agró en 1990. Cert és que Rodalia de València és el nucli de Rodalia de RENFE que històricament millor ha tractat a la bicicleta. Suposem que açò ha sigut per influència del nostre col·lectiu i per la pròpia idiosincràsia de l’ús de la bici al País Valencià. Rodalia de València, al cap i a la fi, és la part de RENFE amb la qual hem tingut i tenim millor sintonia. I este estiu, de nou, ens ho han demostrat: han recuperat el servei de transport de bicicletes en la línia C-5, on han començat a remodelar trens per a millorar el transport de bicicletes.

Esta vegada escrivim per a donar bones notícies sobre RENFE i valorar l’esforç que Rodalia de València està fent per a donar servei als usuaris bicitreners. Primer, i per a la nostra sorpresa, agrair que la direcció de Rodalia de València haja restablit en temps rècord el servei de transport de bicicletes en la línia C-5, que connecta València i Caudiel. I segon, i quasi més important, que s’estiga començant a remodelar els trens dièsel del nucli de rodalia amb espais adequats per al transport de bicicletes i equipatges voluminosos.

Al costat de l’espai “mort” dels vagons s’ha instal·lat un espai ben dissenyat per a transportar bicicletes. Açò és el que hem deduït al trobar-nos, el passat 12 d’agost en la línia C-5, amb un tren 592 amb l’interior restaurat. Al costat d’un espai "mort", que fins ara usàvem per a posar quatre o cinc bicicletes amb la roda davantera girada, s’ha disposat un espai prou llarg i ample. En eixe espai per al transport de bicicletes i altres equipatges voluminosos hi ha una espècie de gàbia molt ben dissenyada, doncs permet amarrar les bicis amb polps i un passamans evita que els manillars toquen les parets del tren.

En l’espai que fins ara usàvem s’ha instal·lat un ganxo portabicicletes. Així, doncs, hi ha dues noves zones aptes per a portar bicicletes en els dos cotxes extrems del tren amb espai total per a una vintena de bicicletes. Tot un detall. Tanmateix, haguera sigut millor si RENFE haguera consultat els usuaris del Bici+Tren abans de dissenyar el ganxo portabicicletes. I diem açò perquè en l’espai “mort”, on abans ficàvem quatre o cinc bicicletes, ara, si algú decidix penjar la seua, pot quedar inutilitzat per a la resta.

Antonio Llópez, membre fundador de València en Bici-AE Agró.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem enllaçar el Parc Fluvial del Túria amb la Via Verda d’Ojos Negros

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?