Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora recorda a Sagredo que el Ple va votar la protecció de Les (...)

Pam a pam

La Coordinadora recorda a Sagredo que el Ple va votar la protecció de Les Moles com paratge natural

Un decretàs de l’Alcalde de Paterna requalifica un milió i mig de metres quadrats per a construir el macrocentre comercial Intu Mediterrani

dilluns 3 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Requalificar un milió i mig de metres quadrats amb un decretàs, tal i com ha fet Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna (Horta Oest, València), ens retrotrau a la dècada anterior amb les pilotades urbanístiques, la rajolada i les polítiques que beneficiaven l’especulació i que van ser el caldo de cultiu de la corrupció. Per estos motius, la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, es mostra convençuda que els responsables d’avaluació mediambiental de la Generalitat Valenciana desestimaran el projecte d’Intu Mediterrani, ja que la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) preveu el rebuig a un projecte per similitud a un ja rebutjat amb anterioritat.

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles recorda que l’any passat es va aprovar en el Ple de Paterna (Horta Oest, València) una moció per a iniciar la tramitació de la declaració de Les Moles com a paratge natural municipal. I també que recentment va ser rebutjada pel Plenari una moció presentada pel PP de suport a Puerto Mediterráneo, que només va comptar amb el vot favorable dels regidors del PSPV-PSOE i el PP.

Des de la Coordinadora assenyalen que un projecte de les característiques de Puerto Mediterráneo, ara rebatejar com Intu Mediterrani, condemnaria el comerç local i augmentaria la desocupació en el sector. Este megacentre seria incapaç d’absorbir tota l’ocupació que destruiria en l’economia local. D’altra banda critiquen també com resultaria de perniciós este projecte per a diversos barris de Paterna, ja que aïllaria encara més la Lloma Llarga, estrangulant-la entre vials, dificultaria les comunicacions entre el Mas del Rosari i La Coma amb el centre del poble i deixaria al barri de La Pinaeta rodejat per un aparcament i basses de laminació amb alt risc d’inundació.

Per a la Coordinadora en estos moments la pilota està en la teulada de les Conselleries de Medi Ambient i Urbanisme i recorda que la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) preveu la possibilitat de rebutjar un projecte per similitud a un ja rebutjat amb anterioritat. Per coherència i per a ajustar-se a la Llei, els encarregats de l’avaluació del projecte no poden més que rebutjar-lo de pla.

Era preocupant vore l’alcalde i al promotor passejar-se pel nostre poble de la mà en Falles, vore’ls junts reunint-se amb el secretari autonòmic de Medi Ambient i acudir a festes i esdeveniments com a íntims amics. Ara veiem que la nostra preocupació no era infundada: L’alcalde ha acabat anteposant els interessos del seu amic als del poble de Paterna i la comarca.

La Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, ha volgut posar en valor l’ús lúdic d’este paratge natural de Paterna. Destaca la cada vegada més important assistència de persones de tota la comarca per a realitzar les diferents activitats relacionades amb el medi ambient que es poden practicar en Les Moles. Per exemple, running, passejos, bici de muntanya, BTTX o passeig de gossos.

A més a més, la Coordinadora ha comunicat la seua intenció d’instal·lar un rocòdrom aprofitant els monticles de terra de més de 5 metres d’altura que va realitzar en el passat l’exèrcit per a la instrucció de la tropa. Amb esta instal·lació, es pretén atraure a un públic que fins ara havia de desplaçar-se fora de l’àrea metropolitana per a realitzar escalada en un entorn natural.

Per als representants de la Coordinadora, disposar d’un bosc periurbà com el de Les Moles és un privilegi del qual la comarca no pot prescindir. I menys encara per a instal·lar una macrocentre comercial just en el moment en què este model de comerç està en declivi. Si el que volem és un centre d’oci, ja el tenim. I és el Paratge Natural Municipal de Les Moles, saludable, mediambientalment sostenible, gratuït i que no es basa en el consum exacerbat que promou Intu Mediterrani.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Coordinadora per la Protecció de Les Moles se solidaritza amb els veïns de La Canyada als quals l’Ajuntament de Paterna ha aplicat la Llei Mordassa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles