Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Territori > Desídia en la gestió i el control dels productes fitosanitaris

Comissió de Territori

Desídia en la gestió i el control dels productes fitosanitaris

Denunciem l’abandonament d’este tipus d’envasos en camps i espais naturals

dijous 6 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Durant este estiu, la Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró ha pogut constatar l’abandonament i l’acumulació d’envasos de productes fitosanitaris en les comarques valencianes del Camp de Túria i L’Horta Nord. Des d’AE-Agró lamentem este fet que demostra la desídia en el control dels productes fitosanitaris per part de l’administració. Exigim a la Generalitat Valenciana una major implicació en la correcta gestió dels residus fitosanitaris, ja que estos envasos representen un greu perill per al medi ambient i la salut de les persones. A més a més, també demanem responsabilitat als agricultors per a la correcta gestió dels envasos fitosanitaris, que recordem que han de ser depositats en un punt SIGFITO.

La Llei estipula que els envasos dels productes fitosanitaris han de gestionar-se per mitjà del SIGFITO, el Sistema Integral de Gestió de Fitosanitaris. Amb este objectiu existixen punts de recollida, on els agricultors han d’entregar estos envasos tòxics que representen un perill per al medi ambient i la salut humana. Tanmateix, no sempre és així, tal i com ha pogut constatar este estiu la Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró.

En localitats com Bétera, Alboraia, Meliana, Carpesa, Alfara del Patriarca, Almàssera o Albalat dels Sorells els bidons de productes fitosanitaris s’acumulen en camps i espais naturals, on són abandonats. Este fet, que per desgràcia no és exclusiu de les localitats citades anteriorment, és el reflex de la desídia de l’administració valenciana en la gestió dels residus i en el control dels productes fitosanitaris.

Des d’AE-Agró lamentem l’abandonament d’este tipus d’envasos en camps i espais naturals i exigim a la Generalitat Valenciana una major implicació en la correcta gestió dels productes fitosanitaris. A més a més, també fem una crida a la responsabilitat dels agricultors per a la correcta gestió d’estos envasos, que recordem que han de ser depositats en un punt SIGFITO.

Finalment, des d’AE-Agró volem mostrar el nostre compromís amb el desenvolupament d’un nou model agroecològic on els productes fitosanitaris cada vegada tinguen menys presència en el nostre camp. Un bon exemple d’este compromís és el projecte "Aliades en la Nit", que aposta pel control biològic de plagues de l’arròs i la xufa amb la col·laboració de les rates penades.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró demana que el PATH impulse l’agricultura ecològica i la lluita contra el Canvi Climàtic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles