Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Acció el 26 de setembre contra Intu Mediterrani

Pam a pam

Acció el 26 de setembre contra Intu Mediterrani

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria convoquen a la ciutadania a manifestar el seu malestar en el pròxim Ple

dimarts 11 de setembre de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria denunciem l’actitud de Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna (Horta Oest, València), que via decretàs i passant per damunt de les institucions de participació ciutadana, ha iniciat la tramitació per a requalificar 1.500.000 metres quadrats de sòl rústic i forestal. Un paisatge agrícola i forestal format per centenars de garroferes centenàries, oliveres, pins, llentiscles, quercus i baladres que dóna recer a fauna típica mediterrània com a conills, llebres, mussols, falcons, abellerols, esquirols, rabosots... Una paisatge que ha sigut despreciat per Sagredo, no sabem si per ignorància i desconeixement o per ocultar allò que es pretén destruir.

Per a estes dues coordinadores ciutadanes de defensa del territori, en les quals participa Acció Ecologista-Agró, l’urbanisme no és una cosa que s’haja d’imposar des de les grans multinacionals, sinó que ha d’adequar-se a les necessitats de les veïnes i veïns de les zones a les quals afecta. A més a més, en el cas del paratge natural de Les Moles de Paterna (Horta Oest, València), l’afecció és major ja que, a banda de la destrucció de massa forestal, biodiversitat i espais humits, l’impacte que generarà en el comerç local de tota la comarca serà devastador.

La ciutadania ha de ser conscient de l’afecció que suposa un projecte de l’envergadura del macrocentre comercial Intu Mediterrani i les conseqüències del qual: destrucció de l’economia local, més desocupació, problemes de mobilitat... En una democràcia homologable i moderna, l’urbanisme ha de ser una ferramenta que incidisca en la millora de la vida de la ciutadania. Per tant, no pot ser monopoli de l’administració pública i molt menys quedar subjecta a la iniciativa privada, que només busca el benefici econòmic a curt termini sense tindre en compte les necessitats de veïns i veïnes i que no respecta el medi ambient ni té en compte el Canvi Climàtic.

Tant des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles com des de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria exigim que es retire la sol·licitud de requalificació urbanística per a beneficiar a Intu Mediterrani. I que s’inicie un debat sobre el model de ciutat que es vol per a Paterna. Un debat obert a totes les possibilitats i que no estiga teledirigit per una administració, l’Ajuntament de Paterna, que ha demostrat, per activa i per passiva, estar a les ordes de la multinacional britànica i no al serveis de les ciutadanes i ciutadans de Paterna. Este procés de Participació Ciutadana ha de ser previ a qualsevol tràmit i només pot ser tutelat per les institucions de participació elegides per la ciutadania: el Consell Territorial de Participació i les Juntes de Barri.

Des de les nostres respectives coordinadores considerem inaudit que l’alcalde no faça cas d’una resolució plenària on es va votar per majoria no donar suport a este macrocentre comercial. També volem llançar un missatge inequívoc al Govern autonòmic: Les promeses de canvi que es van utilitzar per a arribar al poder no poden quedar-se en lemes buits per a continuar repetint els errors del passat que van desembocar en la pitjor crisi que ha viscut el nostre país en els últims 40 anys. Pensem que acceptar o no la instal·lació d’un macrocentre comercial destruint el medi ambient i l’economia local de la comarca és exclusivament una decisió política. Per tant, no ens poden donar excuses escudant-se en informes tècnics i burocràtics. Ara és el moment de reflectir amb valentia que el Govern del Botànic representa uns valors diferents als del passat i desestime per a sempre Intu Mediterrani.

Per tot això, la Coordinadora per la Protecció de Les Moles i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria convoquem a la ciutadania de Paterna i la resta de la comarca a manifestar el seu malestar en el pròxim Ple, que tindrà lloc el dimecres 26 de setembre a les 18:00 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Paterna. STOP Intu Mediterrani!!! Protegim Les Moles!!! Especuladors fora de Paterna!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem una moratòria urbanística fins que s’aproven els plans territorials

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?