Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Pluja, contaminació i col·legis

València en Bici

Pluja, contaminació i col·legis

Per què no controlar l’ús del vehicle motoritzat privat?

dilluns 10 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Arranca un nou curs escolar al Cap i Casal. I ho fa amb la sempre benvinguda pluja. Però, també amb la constant presència d’un enemic mortal i invisible a la porta del col·legi. Parlem de la contaminació provocada per l’abús del vehicle privat, que afecta a més de la meitat dels centres educatius de la Capital del Túria. Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró demanem a les autoritats sanitàries i municipals que aposten ja per promoure una mobilitat activa, especialment per a anar al col·legi, ja siga caminant o en bici. Si es va prohibir fumar en espais públics pels seus efectes nocius per a la salut, per què no controlar l’ús del cotxe? Per què no controlar la contaminació a la porta dels col·legis?

Benvinguda la pluja, que enguany ha arribat amb el començament del curs escolar. Però, no és benvinguda la contaminació deguda a l’abús del vehicle motoritzat. S’hauria de controlar. Especialment en l’entorn de les poblacions més susceptibles als seus efectes nocius com és el cas dels col·legis. "Fumar mata" advertixen les autoritats sanitàries. Si s’ha prohibit fumar en espais públics pels seus efectes nocius per a la salut, per què no controlar l’ús del vehicle motoritzat privat?

No podem oblidar que, tal i com va denunciar la plataforma València per l’Aire, amb la qual col·labora València en Bici-Acció Ecologista Agró, la contaminació al Cap i Casal va superar en 2017 i, també enguany, els nivells recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). I els col·legis, malauradament, no escapen a este enemic invisible. Més de la meitat dels centres escolars analitzats durant el primer trimestre de 2018 van patir concentracions de diòxid de nitrogen superiors a les recomanades per l’OMS.

La contaminació generada pels cotxes emmalaltix i mata. I a més a més molt, tal i com ens advertix l’OMS. Els nivells de sedentarisme en la nostra població infantil arriben actualment a màxims massa alarmants. Per tant, promoure la mobilitat activa (anar al col·legi caminant o en bici) és un deure de les nostres autoritats sanitàries i municipals que hauria d’escometre’s ja.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Amabilitat i respecte

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?