Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > AE-Agró s’oposa a l’abocador de Barxeta

La Costera

AE-Agró s’oposa a l’abocador de Barxeta

Una empresa privada promou esta instal·lació que rebria anualment 40.000 tones de residus industrials no perillosos de tota la província de València

dijous 13 de setembre de 2018, per  AE-Agró

El col·lectiu d’Acció Ecologista-Agró La Costera vol mostrar públicament la seua oposició a l’abocador de Barxeta que promou Servicios Medioambientales de Valencia SL. Esta empresa privada pretén construir esta instal·lació en una antiga pedrera d’argila, on es tractarien anualment 40.000 tones de residus industrials no perillosos de tota la província de València. Des d’AE-Agró apostem pel tractament de residus, però en el seu punt d’origen. A més a més, considerem que cal potenciar les polítiques de prevenció i reducció de residus, ja siguen industrials o de qualsevol altre tipus. En este sentit, emplacem a tots els nostres socis i simpatitzants a signar la ciberacció que s’ha posat en marxa contra este nou abocador.

El passat mes d’agost, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va admetre a tràmit la sol·licitud de Declaració d’Interés Comunitari (DES) promoguda per empresa Servicios Medioambientales de Valencia SL per a la creació d’una planta d’eliminació i valoració de residus no perillosos en el terme municipal de Barxeta (La Costera, València).

Este abocador, que rebria anualment 40.000 tones de residus industrials de tota la província de València, s’instal·laria en el forat d’una antiga pedrera d’argila. Concretament entre el Tossal Negre, la Lloma de l’Ametler i la Lloma de la Tórtora, en la marge dreta del Barranc de Cebeda.

Des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera volem mostrar públicament el nostre rebuig a esta instal·lació, que ja compta també amb l’oposició de la ciutadania i l’Ajuntament de Barxeta, el COR (Consorci de Residus) i altres entitats ecologistes. A més a més, emplacem a tots els nostre socis i simpatitzants a mostrar el seu rebuig signant la ciberacció que s’ha posat en marxa contra l’abocador de Barxeta.

Des d’AE-Agró entenem que el tractament de residus, ja siguen industrials o de qualsevol altre tipus, s’ha de realitzar prop del seu punt d’origen, motiu pel qual considerem que Barxeta, localitat que no es caracteritza precisament pel seu desenvolupament industrial, no és el lloc idoni per a este abocador.

Amb este projecte assistim, una vegada més, a com des del món urbà es pretén traslladar el problema dels residus al món rural. Els grans polígons industrials, ubicats a les principals ciutats i les seues àrees metropolitanes, generen uns residus que, en lloc de ser tractats en el seu lloc d’origen, es volen amagar a Barxeta, una localitat rural d’interior.

Amb este tipus de polítiques la població del País Valencià, que majoritàriament viu en la zona litoral i urbana, mai no prendrà consciència de la problemàtica dels residus, ja que es trasllada injustament als municipis d’interior. I sense ser conscients d’este problema mai no reduirem l’enorme quantitat de residus que generem com a societat i que actualment som incapaços de gestionar correctament.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : 24-M: Demanem un canvi en la gestió dels residus

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles