Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió juliol 2018

Comissió Permanent

Acta reunió juliol 2018

dimecres 12 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el dimecres 4 de juliol de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Alberto Maravall (València en Bici) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a vocal. S’aprova l’acta de la reunió de juny i es tracten els següents temes:

Acord amb l’Ajuntament de Sagunt per compensacions ambientals de REE

L’empresa Red Eléctrica de España (REE) ha de compensar econòmicament per les obres del cable submarí Sagunt-Mallorca a la Confraria de Pescadors de Sagunt (amb uns 400.000 euros) i a l’Ajuntament de Sagunt (amb uns 500.000 euros). El consistori de la capital del Camp de Morvedre ens ha proposat participar en la presa de decisions sobre en què gastar estos fons amb finalitats mediambientals.

Després d’un debat sobre la conveniència o no de poder quedar lligats al nom d’una gran empresa com REE, la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró acorda col·laborar, ja que es tracta d’una empresa pública i suposa una bona oportunitat per a influir en esta important inversió. Se suggerix, entre altres possibilitats, que es dedique una part important del pressupost a la desconnexió de la xarxa elèctrica de La Casa Penya a la Marjal d’Almardà-Almenara i a la instal·lació de plaques solars i/o altres dispositius d’energies renovables en ella.

Educació ambiental a la platja de Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt, per mitjà del seu Departament de Platges, ens ha proposat signar un contracte amb un pressupost de 4.000 euros per a desenvolupar activitats d’educació ambiental durant el mes d’agost. La Comissió Permanent d’AE-Agró aprova la proposta, que seria executada per dos monitors de la nostra organització.

Invitació radiofònica de SIMBIOSI, Espai Ambiental, S.L

La Comissió Permanent informa que Carles Gago, un dels responsables de l’empresa SIMBIOSI, Espai Ambiental, S.L, ens va convidar a participar en un programa d’À Punt Ràdio. Però, vam rebutjar la proposta pels vincles entre SIMBIOSI i la multinacional del ciment Lafarge-Holcim, amb la qual mantenim una lluita històrica per les pedreres que explota o aspira a explotar en la comarca del Camp de Morvedre.

Reunió amb Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural

La reunió amb Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, està concertada per al dia 11 de juliol. Anirem com a entitat de la Mesa Autonòmica Contra la Incineració i ens acompanyaran Ecologistas en Acción, la Coordinadora de la Foia de Bunyol, la Coordinadora de l’Alcora i col·lectius d’Alacant.

En la reunió s’analitzarà la taxa sobre la incineració i el Pla Integral de Residus (PIR). Exposarem la nostra oposició a les incineracions encobertes realitzades per les empreses cimenteres i les taulelleres.

Pagament de l’audiovisual sobre el Grup Promotor per a decidir el futur de les muntanyes de Carcaixent

Eva Tudela, vocal del col·lectiu de La Ribera, demana el pagament dels 2.000 euros de la producció del vídeo sobre el Grup Promotor per a decidir el futur de les muntanyes de Carcaixent. Este audiovisual realitzat per "Produccions del Bressol" per a AE-Agró està pendent de pagament, ja que la Diputació de València encara no ha pagat la subvenció amb el qual s’anava a finançar.

S’enceta un debat a la Comissió Permanent sobre la conveniència d’actuar com a "paraigües" d’altres associacions que no tenen cobertura legal, com és este cas, i que després no s’acorden dels favors rebuts i que exigixen que els avancem el que no paguen les empreses o administracions patrocinadores. S’acorda finalment avançar el pagament. Però, també recordar a futurs col·laboradors que la manera més fàcil de realitzar projectes mediambientals amb la nostra associació és integrar-se en alguna de les diferents comissions d’AE-Agró o crear una nova.

Invitació de Schweppes per a participar en un debat sobre restauració fluvial

La Comissió Permanent, a proposta d’Eva Tudela, accepta participar en un debat sobre restauració fluvial impulsat per l’empresa Schweppes. La cita serà el 18 d’octubre a Carcaixent.

Problemes amb la pàgina web d’AE-Agró

La pàgina web de l’organització ha patit últimament una sèrie de problemes a partir d’una actualització realitzada pel servidor. Actualment torna a funcionar, però amb una configuració molt diferent. Miguel Crespo, cap de comunicació d’AE-Agró, s’ha compromés a posar en marxa la nova pàgina web i a realitzar tallers per a la gent interessada a pujar continguts. A petició de Quique Messeguer, tresorer i vocal de la Comissió Forestal, Alberto Maravall, vocal de València en Bici, contactarà amb Miguel Crespo per a fixar una data per a deixar enllestida la nova pàgina web de l’associació.

Mala comunicació entre l’associació i València en Bici

A partir d’una notícia publicada pel diari Las Provincias, en la qual es criticava a Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, i s’atacava als companys de València en Bici, Alberto Maravall trasllada la sensació que hi ha dins d’este col·lectiu que no s’ha donat la resposta adequada com a organització. Es debat, a continuació, sobre diferents episodis on han aflorat desconfiances, malentesos i suspicàcies entre València en Bici i la resta de l’organització, principalment per falta de comunicació.

La Comissió Permanent, per a corregir esta situació, acorda impulsar activitats conjuntes entre València en Bici i la resta de l’associació per a restablir la confiança mútua.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 12 de setembre de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Alberto Maravall (València en Bici) com a vocal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió juny 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?