Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > El Carrer Alacant necessita una solució immediata

València en Bici

El Carrer Alacant necessita una solució immediata

Et convidem a participar en una acció amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes

divendres 14 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, el pròxim dissabte, 22 de setembre, València en Bici-Acció Ecologista Agró convoca una acció al Carrer Alacant. La cita serà a les 17:30 hores i consistirà a "construir" un corredor humà per a permetre a ciclistes i vianants circular amb seguretat per este conflictiu carrer del Cap i Casal. El punt de trobada serà la vorera de la Plaça de Bous i per a participar només et demanem que portes una samarreta blanca. Com ja saps, València en Bici-AE Agró porta mesos denunciant en xarxes socials la necessitat d’una revisió completa d’este carrer tan transitat per a fer-lo agradable per a tothom.

El Carrer Alacant de València està situat en el lateral esquerre de l’Estació del Nord, si la mirem de front. Es tracta d’un carrer clau per a la xarxa ciclista de la ciutat, doncs és la connexió directa del centre i l’Anell Ciclista amb l’Hospital La Fe i les barris de Malilla, La Fonteta de Sant Lluís i Russafa. A sobre, és un carrer molt concorregut per turistes en bici, ja que a Russafa hi ha diversos establiments de lloguers de bicicletes. Este carrer és el lligam més fàcil i directe amb el centre, no obstant, la via és només d’una direcció. Per este motiu, és habitual trobar-nos tot tipus de bicicletes circulant en contra direcció per les seues estretes voreres.

Les bicicletes necessiten una solució. Però, no són les úniques. Les voreres són tan nímies que els vianants tampoc no poden caminar còmodament, bé perquè no tenen espai, bé perquè la velocitat dels cotxes és massa ràpida. En este estat, recórrer el carrer passa de ser un acte agradable a un tràmit incòmode per a arribar a un destí.

I esta no és la nostra visió de la ciutat. Per a nosaltres els carrers han de ser una extensió de la pròpia casa, llocs de trobada i de vida social activa. Per este motiu demanem una solució urgent. Els vianants, com a figures més abundants i febles de la ciutat, han de poder gaudir d’un espai en condicions. I les bicicletes necessiten una connexió dels barris amb el centre que fortifique la xarxa ciclista de la ciutat.

Els detalls tècnics els deixem en mans dels professionals de l’Ajuntament de València. Ens dóna igual que la solució passe per fer unes voreres més amples i una via ciclista bidireccional o per fer un carrer semipeatonal a 20 km/h amb circulació ciclista en dues direccions. Això sí, sempre que el resultat siga beneficiós per als modes actius de desplaçament: la bici i caminar.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El viacrucis del carrer Eivissa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?