Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Arranca un nou curs d’educació ambiental al Camp de Morvedre

Educació Ambiental

Arranca un nou curs d’educació ambiental al Camp de Morvedre

Vine a descobrir La Casa Penya i la resta de tresors naturals de la comarca!!!

dilluns 17 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Un curs més, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre aposta per difondre i posar en valor els espais naturals de la comarca. Com? Doncs, amb visites guiades per a alumnes de primària i secundària a La Casa Penya, els Estanys d’Almenara, la Font de Quart, el Riu Palància, la Marjal dels Moros i El Garbí. A més a més, gràcies al conveni d’educació ambiental amb l’Ajuntament de Sagunt, també mantenim este curs 2018-2019 el Dia Escolar de l’Arbre amb els col·legis de la capital del Camp de Morvedre i el projecte Participa! amb els instituts. Si estàs interessat a realitzar qualsevol d’estes activitats amb la teua classe, reserva data ja enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com.

Difondre i posar en valor els espais naturals de la comarca entre xiquets, adolescents i joves. Este és el gran repte de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre. I amb este objectiu convidem a col·legis i instituts a descobrir i viure els tresors naturals que tenim més a prop de cas. Este és el cas, per exemple, de La Casa Penya de Sagunt, una antiga finca arrossera de la Marjal d’Almardà-Almenara que ha sigut restaurada per al seu ús com a centre d’educació i voluntariat ambiental.

La Casa Penya consta d’una exposició permanent i de diferents equipaments per a explicar el patrimoni natural i històric de les zones humides litorals. El centre, que és propietat de l’Ajuntament de Sagunt i que gestiona AE-Agró, conserva l’antiga era on es batia l’arròs per a separar el gra de la palla. I la roda hidràulica i les comportes amb les quals es gestionava l’aigua per al conreu de l’arròs. A més a més, l’exposició permanent mostra els tres ecosistemes de les zones humides litorals: les dunes, el saladar i la marjal. I també descriu els usos i aprofitaments dels aiguamolls que, al llarg de la història, hem realitzat els humans.

Durant el curs 2018-2019, La Casa Penya estarà oberta als centres educatius els dimecres de matí. L’activitat és gratuïta fins a esgotar l’oferta de visites i inclou un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. A més a més de La Casa Penya, recorda que enguany també mantenim les visites guiades a la resta d’espais naturals de la comarca: els Estanys d’Almenara, la Font de Quart, el Riu Palància, la Marjal dels Moros i El Garbí.

Dia Escolar de l’Arbre i projecte Participa!

L’oferta educativa d’AE-Agró per a este curs consta de dues activitats més: el Dia Escolar de l’Arbre i el projecte Participa! Estes dues iniciatives formen part del Programa Municipal d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i estan dirigides als centres educatius de la capital del Camp de Morvedre. El Dia Escolar de l’Arbre consistix en un taller sobre la importància de la vegetació, les amenaces que patixen els nostres boscos i què podem fer per a millorar el seu estat de conservació. Després plantem espècies aromàtiques amb els xiquets i les xiquetes en el pati de l’escola o en un parc proper.

Per la seua part, el projecte Participa! té com a objectiu fomentar la participació ciutadana en matèria de medi ambient entre els alumnes de secundària. Amb este repte, el projecte consta de tres dinàmiques. Primer, realitzem un taller a l’institut sobre participació ciutadana i medi ambient. Després, els alumnes passen a l’acció amb una jornada de camp en algun espai natural de Sagunt. I en la tercera sessió els adolescents treballen les conclusions de la seua acció mediambiental i com transmetre-la a la resta de la població.

Si vols que la teua classe se sume a qualsevol d’estes activitats d’educació ambiental, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. Este curs deixa’t seduir per la natura i vine a descobrir els tresors naturals del Camp de Morvedre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Renovem el conveni d’educació i voluntariat ambiental amb Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?