Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > World Cleanup Day a l’Assut de Sueca

Muntanyeta dels Sants

World Cleanup Day a l’Assut de Sueca

Participem en el Dia Mundial de Neteja del Planeta

dimarts 18 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Amb motiu del World Cleanup Day, el passat diumenge, 16 de setembre, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va convocar una jornada de neteja a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). La cita, que va comptar amb la col·laboració del Club-Escola de Piragüisme i l’Ajuntament de Sueca, va reunir a una desena de voluntaris que, pam a pam, van netejar este màgic racó del Riu Xúquer. El Dia Mundial de Neteja del Planeta és una iniciativa del moviment global Let’s Do it que a la província de València ha coordinat BIOagradables. El seu objectiu era organitzar la major mobilització civil d’arreplegada de fem per a conscienciar sobre la problemàtica dels residus abandonats en la natura.

Una vegada més, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró ha evidenciat que per moltes neteges que convoquem a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València) sempre acabem retirant kilos i kilos de fem. El passat diumenge, 16 de setembre, els plàstics van ser els grans protagonistes del voluntariat convocat amb motiu del World Cleanup Day.

Però, tampoc no van faltar vidres, llaunes, botelles, cartrons, tèxtils, fustes, escombraries, joguines, pots de crema, puntes de cigarret, envasos de productes fitosanitaris... Fins i tot vam traure d’este màgic racó del Riu Xúquer una bombona de butà.

Per a frenar la proliferació dels residus necessitem canvis estructurals. No podem continuar amb la cultura de l’usar i tirar. Fins que no tinguem un sistema de retorn d’envasos no pararem de trobar llaunes i botelles per tot arreu. I fins que no entenguem que la nostra salut depén del nostre entorn continuarem contemplant un riu que en alguns trams sembla un abocador.

La cara positiva de l’activitat del passat diumenge va ser la germanor entre la desena de voluntaris que vam participar. I, com no, la satisfacció de deixar l’Assut un poc més net. Agraïm al Club-Escola de Piragüisme de Sueca la cessió de les piragües per a la neteja. I a l’Ajuntament de Sueca la seua ràpida actuació amb la retirada de residus.

World Cleanup Day

El Dia Mundial de Neteja del Planeta és una iniciativa del moviment global Let’s Do it. El seu repte era organitzar durant el passat cap de setmana la major mobilització civil d’arreplegada de fem per a conscienciar sobre la problemàtica dels residus abandonats en la natura, un verí lent i tòxic que suposa una greu amenaça per a la fauna i la flora.

A València esta campanya va ser coordinada per BIOagradables, que va convocar activitats en diferents punts de la província. A més a més de l’Assut de Sueca, AE-Agró es va sumar al World Cleanup Day amb una neteja al Port de Catarroja (Parc Natural de l’Albufera de València). Però, esta jornada, impulsada pels companys del Tancat de la Pipa, s’hagué d’ajornar per la pluja.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Duatló al Riu Xúquer: Piragüisme més pesca de residus

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles