Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Salvem Samaruc Digital!

Pam a pam

Salvem Samaruc Digital!

À Punt vol suprimir el programa malgrat ser un dels més valorats pels valencians

dijous 20 de setembre de 2018, per  AE-Agró

És possible una televisió pública de qualitat sense cap finestra a la nostra natura? Nosaltres pensem que no. Per això, des d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar la nostra preocupació per la possible cancel·lació per part d’À Punt del programa Samaruc Digital, un dels millors valorat per l’audiència. Esta mateixa setmana hem sabut que la televisió pública valenciana pretenia suprimir-lo. El motiu? Doncs, segons les nostres fonts, perquè era un contingut de massa divulgació científica que es voldria substituir per un d’entreteniment. Des d’AE-Agró no entenem este argument i esperem que finalment À Punt rectifique i renove el contracte amb Ukemotion, productora responsable del programa. Salvem Samaruc Digital!

120 localitzacions i més de 40.000 quilòmetres ha comprés el recorregut, capítol per capítol, de les tretze entregues del programa de televisió Samaruc Digital durant la seua primera temporada en À Punt. "Tot amb l’objectiu de mostrar el paisatge i donar a conéixer la nostra herència natural de flora i fauna", tal i com explica Álvaro Olavarría, productor del programa.

Per a aconseguir-ho, han comptat amb la participació de més de 200 entrevistats. Entre ells científics, tècnics ambientals i activistes que lluiten per preservar el nostre medi natural, com és el cas dels diferents membres d’Acció Ecologista-Agró als quals Samaruc Digital els ha donat veu.

Fruit del treball ben realitzat i del servei públic de qualitat oferit, el programa és un dels millors valorats de de la nova televisió pública valenciana. Especialment pel que respecta a l’audiència en Internet. Per això, des d’AE-Agró no entenem que À Punt vulga cancel·lar la seua emissió. I, encara menys, entenem que el motiu, tal i com hem pogut esbrinar, siga substituir este programa de "massa divulgació ambiental" (SIC) per un d’entreteniment.

No té cabuda la natura i la divulgació científica en la televisió de tots i totes les valencianes? Nosaltres pensem que sí. Que té cabuda i que la ciència i el medi ambient són dos continguts que À Punt no només ha de mantindre, sinó que ha de fomentar. L’entreteniment, de major o millor qualitat i gust, ja el tenim en les televisions privades. I també en la graella de la televisió pública valenciana.

Este dijous, 20 de setembre, des d’À Punt, davant de totes les mostres de suport que va rebre ahir Samaruc Digital en les xarxes socials per la seua possible supressió de la graella, han afirmat que el programa no ha sigut cancel·lat, sinó que es troben en procés de negociació sobre el format. Rectificar és de savis. Així que esperem que la televisió pública valenciana renove este programa, que cada setmana ens obri, amb rigor científic, una finestra per a descobrir i meravellar-nos amb la nostra natura.

Finalment, des d’AE-Agró volem agrair a Ukemotion, productora de Samaruc Digital, les oportunitats que ens ha donat, durant esta primera i esperem que no última temporada, per a traslladar a la societat valenciana el nostre treball de defensa, estudi i conservació de la natura.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Samaruc Digital, Premi Carrasca 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles