Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Compte enrere per a la quinta edició del Banc de Palla d’Arròs de (...)

Pam a pam

Compte enrere per a la quinta edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera

Continuem apostant per esta iniciativa agroecològica en defensa del parc natural

dimecres 19 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida estem treballant ja en la quinta edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València. Actualment estem a l’espera de concretar els últims detalls per a posar en marxa de nou esta iniciativa agroecològica, que esperem que compte amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L’any passat, gràcies a este projecte agroecològic en defensa del parc natural, es van distribuir més de 37.000 bales que, en lloc de ser cremades com a rebuig agrícola, van servir per a múltiples projectes socioambientals. Enguany, amb la vostra ajuda, esperem repetir l’èxit del Banc de Palla!!!

Ja estem en plena sega de l’arròs al Parc Natural de l’Albufera de València i, si la meteorologia ens ho permet, molt prompte començarà la temporada de la palla. Enguany la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha presentat un pla de gestió de la palla que inclou la zonificació de l’arrossar en dues zones (on es permetrà la crema de manera alterna anualment), un increment en el control de les cremes, bones pràctiques i, a més a més, subvencions per a la recollida de la palla.

Des del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera, iniciativa agroecològica impulsada per Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, hem estat treballant perquè esta subvenció incloga l’elaboració de bales xicotetes per a posar-les al vostre abast de forma gratuïta. L’empresa pública VAERSA ja ha tret la licitació per tal d’optar a l’empacat de la palla, al qual es poden presentar tots els empacadors que vulguen.

Però, ara per ara, les condicions de la proposta de la Conselleria no contemplen les despeses d’empacat i gestió logística necessàries per a les bales xicotetes. Així que anem a continuar treballant per tal d’aconseguir que se subvencione el seu empacat i així facilitar els projectes de tots els usuaris del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera.

A banda de l’empacat de les bales, el nostre repte és poder emmagatzemar-les i que pugueu disposar d’elles tot l’any. Quan tinguem clars tots estos detalls i la climatologia ho permeta, llançarem la quinta edició d’este projecte agroecològic en defensa del parc natural. La temporada passada, el Banc de Palla va batre tots els seus rècords i va distribuir més de 37.000 bales que, en lloc de ser cremades com a rebuig agrícola, van servir per a múltiples projectes socioambientals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Perquè ens oposem a la crema de la palla de l’arròs a l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?