Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora per la Protecció de Les Moles internacionalitza el problema (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles internacionalitza el problema de Puerto Mediterráneo

Una diputada dels Verds britànics es queixa al Ministre d’Exteriors del Regne Unit per la ingerència del seu ambaixador en assumptes interns del País Valencià

dimarts 25 de setembre de 2018, per  AE-Agró

Després de la reunió mantinguda entre l’ambaixador britànic en l’Estat espanyol, Simon Manley, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la Coordinadora per la Protecció de Les Moles va decidir contactar amb l’oficina de Compromís en el Parlament Europeu (PE), que dirigeix l’exdiputat Jordi Sebastià, per a denunciar la ingerència del Regne Unit en els assumptes propis del País Valencià. Des de l’oficina de Compromís es va contactar amb el grup dels Verds britànics en el PE, que van decidir prendre cartes en l’assumpte. La representant dels Verds britànics, Molly Scott, ha enviat una carta al Ministeri d’Exteriors del seu país criticant la ingerència del diplomàtic en assumptes que incumbeixen a la sobirania d’altres pobles.

En la seua missiva, la diputada verda li recorda al màxim representant de la diplomàcia britànica que el projecte de Puerto Mediterráneo, ara rebatejat com Intu Mediterrani, ja va ser rebutjat per no ajustar-se a la Llei i suposar un atemptat contra el medi ambient que incompleix tots els protocols europeus de lluita contra el Canvi Climàtic. Scott pregunta també “per què el representant del Regne Unit a l’Estat espanyol dóna suport a un projecte els efectes del qual són indiscutiblement negatius?”.

Molly Scott qüestiona “la legitimitat del comportament de l’ambaixador del Regne Unit” i mostra la seua curiositat sobre la conversa mantinguda entre Simon Manley i el president de la Generalitat Valenciana. “M’agradaria saber que li va dir el senyor Manley a Ximo Puig sobre Puerto Mediterráneo”, afirma la diputada dels Verds.

En la seua missiva la diputada també denuncia que l’ambaixador defense un projecte que segons els estudis “és incompatible amb els objectius climàtics, ja que requeriria l’ús d’automòbils”. Concretament 12 milions de vehicles a l’any, segons el promotor del projecte. Açò suposaria que “cada any s’expulsaria a l’atmosfera 30.000 tones addicionals de CO2 com a conseqüència dels desplaçaments amb cotxe al centre comercial”.

Molly Scot també qüestiona “les oportunitats d’ocupació” arguïdes pel promotor argumentant “que esta regió en particular està molt saturada de centres comercials i per tant Puerto Mediterráneo tindria un impacte negatiu sobre l’ocupació, ja que afectarà negativament el xicotet comerç i a les grans superfícies ja implantades”. Per a concloure la diputada dels Vers britànics pregunta al cap de la diplomàcia del seu país “quines conseqüències tindrà este incident i com pensa manejar esta situació perquè no torne a ocórrer en un futur una indeguda participació d’un ambaixador?”.

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró i que considera que la ingerència de la diplomàcia britànica posa en dubte la sobirania del Govern valencià, ha convocat a la ciutadania a protestar en el Ple d’este dimecres, 26 de setembre. Amb esta acció es vol denunciar l’actitud de Juan Antonio Sagredo, alcalde socialista de Paterna (Horta Oest, València), per presentar el projecte d’Intu Mediterrani a la Generalitat Valenciana sense passar per les institucions de participació ciutadana de la ciutat.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Demanem una moratòria urbanística fins que s’aproven els plans territorials

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?