Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Protesta en el Ple de Paterna pel decretàs de l’alcalde per a validar (...)

Pam a pam

Protesta en el Ple de Paterna pel decretàs de l’alcalde per a validar Puerto Mediterráneo

Més de 300 veïns es concentren contra la intenció de Sagredo de requalificar més d’un milió de metres quadrats per a afavorir al promotor d’este macrocentre comercial

divendres 28 de setembre de 2018, per  AE-Agró

El passat dimecres, 27 de setembre, el saló de plens de l’Ajuntament de Paterna (Horta Oest, València) es va quedar xicotet i més de 200 ciutadans no van poder assistir a la protesta en el Ple convocada per la Coordinadora per la Protecció de Les Moles. Primer, uns 300 veïns es van concentrar a la porta de l’Ajuntament. Després un centenar va pujar al saló de plens per a mostrar el seu rebuig al decretàs de Juan Antonio Sagredo. L’alcalde de Paterna ha sol·licitat a la Conselleria de Territori la requalificació de més d’un milió de metres quadrats per a instal·lar el macrocentre comercial Puerto Mediterráneo, rebatejat ara com Intu Mediterrani.

Diferents veus es van alçar durant el Ple de l’Ajuntament de Paterna (Horta Oest, València) denunciant la manca de transparència del Govern municipal, el menyspreu a les institucions de participació ciutadana del municipi i l’actitud claudicant de l’alcalde socialista Juan Antonio Sagredo davant els interessos de la multinacional promotora del macrocentre comercial Intu Mediterrani, nom amb el qual es coneix ara al polèmic Puerto Mediterráneo.

Un ciutadà recordà que recentment l’eurodiputada britànica dels Verds Molly Scott va denunciar davant el seu Govern la ingerència de l’ambaixador del Regne Unit a l’Estat espanyol en assumptes locals per intentar forçar que la Generalitat Valenciana acceptara Puerto Mediterráneo. I va preguntar a Jorge Ibáñez, portaveu de Ciutadans, si considerava legítima esta ingerència estrangera en assumptes que concernixen exclusivament al País Valencià?

Des del públic una altra intervenció va posar en dubte les promeses del promotor d’Intu Mediterrani, fetes seues per l’alcalde, sobre creació d’ocupació fent referència a estudis de la Universitat de València (UV), que assenyalen que per cada lloc de treball que es genera en una gran superfície es destruïxen dos en el comerç local. En mig de les protestes, una veïna va acusar l’alcalde de ser un mentider, ja que li va prometre no fer Puerto Mediterráneo per a aconseguir el seu vot.

Per la seua part, des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, es va llegir un manifest en defensa del paratge natural de Les Moles i el comerç de proximitat de Paterna. En ell vam mostrar el nostre rebuig a un model, el de Puerto Mediterráneo, que, a més a més de destruir més d’un milió de metres quadrats del paratge natural de Les Moles, portaria més contaminació i problemes de mobilitat a la zona.

Segons el mateix promotor del projecte, més de 12 milions de cotxes visitarien anualment les instal·lacions d’Intu Mediterrani. I això suposaria el col·lapse total de la CV-35 i el By-Pass, a més a més de deixar al Barri de Lloma Llarga-Valterna completament envoltat per vials que complicarien encara més els seus accessos.

Des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles van criticar també que, en un moment en el qual s’estan tancant grans superfícies per saturació i esgotament del model de consum, es vulga implantar el més gran d’Europa a Paterna. Com van explicar, no té cap sentit que, en un moment en el qual el comerç electrònic s’està menjant al consum en les grans superfícies i les firmes estrangeres estan copiant el model de comerços de proximitat del nostre país, es vulga arrasar un paratge natural en el qual ara es pot passejar, córrer, anar amb bicicleta o admirar els elements patrimonials de la zona per a instal·lar una mole comercial que ja naix desfasada.

Finalment, destacar que els veïns de Paterna van portar al Ple uns quants quilos de garrofes en protesta per les últimes declaracions de Sagredo, que va manifestar que Les Moles són “una zona àrida amb quatre garroferes”.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Més de 300 persones reivindiquen la protecció de Les Moles en la segona edició de la Repasqua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles