Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > La Muntanyeta dels Sants participa en la trobada de les entitats de Sueca (...)

Muntanyeta dels Sants

La Muntanyeta dels Sants participa en la trobada de les entitats de Sueca que treballen per la salut

Exposem en “Saludem-nos!” la nostra tasca per a promoure hàbits saludables

dijous 4 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

El col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró va participar el passat divendres, 28 de setembre, en “Saludem-nos!”. Esta trobada d’entitats i associacions formava part de la Setmana de la Salut, esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Sueca (La Ribera Baixa, València). La cita va ser aprofitada pels nostres companys per a explicar el treball que realitzen per a fomentar hàbits saludables i respectuosos amb el medi ambient. Així, per exemple, van exposar les activitats i campanyes que impulsen a Sueca per a promoure l’ús de la bicicleta, l’apropament a la natura, la conscienciació sobre la problemàtica dels residus i la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

Amb motiu de la Setmana de la Salut, el passat divendres, 28 de setembre, l’Ajuntament de Sueca (La Ribera Baixa, València) va convocar la primera edició de “Saludem-nos!”. Esta trobada d’associacions i comerços locals amb caràcter innovador va reunir a més de 25 entitats de Sueca, que van presentar el treball que realitzen per a millorar la salut dels veïns i veïnes d’esta localitat de La Ribera Baixa.

Entre els participants en esta cita estaven els nostres companys del col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, que van explicar la seua tasca per a promoure hàbits saludables i respectuosos amb el medi ambient. Este és el cas, per exemple, de l’apropament a la natura i l’ús de la bicicleta, hàbits que tracten d’impulsar amb excursions ciclistes a paratges mediambientals i també fomentant l’ús de la nostra amiga de dues rodes per als desplaçaments quotidians. 

A més a més, tal com van exposar els nostres companys en “Saludem-nos!”, la Muntanyeta dels Sants-AE Agró també treballa per a millorar la salut dels espais naturals de Sueca. Especialment la del bosc de ribera i la zona recreativa de l’Assut de Sueca, un màgic racó del Riu Xúquer on protagonitzen jornades de reforestació i de neteja de residus. Esta mateixa setmana, per exemple, han demanat a l’Ajuntament de Sueca que retire l’antiga font de l’Assut. El motiu? Doncs, que actualment s’utilitza com a torrador i suposa un focus de deixalles i un risc innecessari d’incendi forestal.

Pel que respecta als residus, la Muntanyeta dels Sants també ha impulsat diferents campanyes contra la gran quantitat d’abocadors il·legals que esguiten el terme municipal de Sueca. I, a més a més, fa anys que exigixen polítiques de prevenció per a aconseguir arribar al residu zero. Com van argumentar en “Saludem-nos!”, amb separar les deixalles no hi ha prou, la clau és reduir la seua producció.

Destacar també que recentment els nostres companys de Sueca s’han sumat a la reivindicació de La Ribera en Bici-Ecologistas en Acción per a demanar més estacions de control de la contaminació atmosfèrica. Concretament dins dels nuclis urbans de La Ribera, ja que és on passen la majoria del temps els seus habitants i on més contaminació hi ha. I per a combatre esta contaminació cal en primer lloc mesurar-la per a poder prendre accions concretes per a millorar la qualitat de l’aire.

Finalment, des de la Muntanyeta dels Sants es vol agrair a totes les associacions i entitats que van participar en “Saludem-nos!” el seu treball per a millorar la salut de Sueca. Com expliquen els nostres companys, va ser un plaer compartir este espai de trobada amb totes les persones que d’una manera o d’altra treballeu per a millorar la salut de les suecanes i els suecans.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : World Cleanup Day a l’Assut de Sueca

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles