Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > El Parlament Europeu exigix a la UE que antepose els Drets Humans als (...)

STOP TCI!

El Parlament Europeu exigix a la UE que antepose els Drets Humans als interessos corporatius

Exigim justícia per a les comunitats afectades pels crims de les empreses transnacionals

dilluns 8 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

El passat dijous, 4 d’octubre, el Parlament Europeu (PE) va aprovar una resolució en la qual s’insta a la Unió Europea (UE) a donar suport a l’instrument vinculant de l’ONU sobre multinacionals i Drets Humans. Però, tal com advertixen des de la campanya estatal "No al TTIP, CETA i TiSA", ara queda per vore si la Comissió Europea i el Consell de la UE ignoren una vegada més una resolució del PE. Esta va obtindre 301 vots a favor, 288 en contra i 17 abstencions. Entre els grups que van votar en contra destaca el Partit Popular Europeu (EPP), la qual cosa posa en relleu l’agenda neoliberal del PP, centrada en defensar els interessos corporatius per damunt del Planeta i els drets socials seguint la política de Trump.

Un instrument legalment vinculant és essencial per a posar fi a la impunitat de les empreses transnacionals i regular la seua activitat, la qual ha causat terribles impactes econòmics, socials, ambientals i culturals a tot el món. En la setmana del 15 al 19 d’octubre, a la ciutat suïssa de Ginebra, es decidirà en el Consell de Drets Humans de l’ONU sobre el contingut de l’instrument vinculant que pretén obligar les empreses transnacionals a complir amb el Dret Internacional en matèria de Drets Humans.

Des de la campanya estatal "No al TTIP, CETA i TiSA", que compta amb el suport d’Acció Ecologista-Agró, denuncien que la Unió Europea (UE) ha obstaculitzat este procés durant anys per a intentar fer-lo fracassar i ha aconseguit eliminar continguts clau de l’esborrany zero del tractat (publicat el 20 de juliol de 2018). És fonamental garantir que el procés seguisca el rumb exigit per les comunitats afectades pels crims de les multinacionals i les organitzacions de la societat civil que realitzen un treball imprescindible en defensa dels drets humans.

Des de la campanya recorden que la UE no té competència ni mandat per a negociar un instrument vinculant, sinó que són els Estats membres els qui tenen l’obligació de protegir i promoure els drets humans i de participar constructivament en el Consell de Drets Humans de l’ONU. En este sentit, fan una crida urgent al Govern espanyol perquè assumisca la seua responsabilitat i done suport de manera activa el procés cap a un instrument vinculant durant la 4a sessió del grup de treball intergovernamental a Ginebra.

La campanya dóna suport a este procés tan determinant per a portar justícia a les comunitats afectades pels crims de les empreses transnacionals i per a posar fi a la impunitat. Les persones i el Planeta primer!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Un any del CETA: els seus beneficis, la nostra ruïna

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles