Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Celebrem el Dia Mundial de les Aus al Tancat de la Pipa

Custòdia del Territori

Celebrem el Dia Mundial de les Aus al Tancat de la Pipa

Jornada de natura en família al Parc Natural de l’Albufera de València

dimecres 10 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 7 d’octubre, Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam celebrar el Dia Mundial de les Aus en el Tancat de la Pipa, àrea de reserva que custodiem en el cor del Parc Natural de l’Albufera de València. Esta jornada de natura en família comptava amb la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i l’Ajuntament de València i va reunir a més de 60 participants, que van descobrir amb diferents activitats l’espectacular avifauna d’este parc natural. A més a més, el passat dilluns, 8 d’octubre, també vam convocar una nova edició dels Capvespres de la Pipa, que en esta ocasió ens va servir per a conéixer més a fons el conreu de l’arròs i gaudir de l’espectacular capvespre de l’Albufera.

Un any més, el Tancat de la Pipa va obrir les seues portes per a celebrar el Dia Mundial de les Aus. La cita va ser el passat diumenge, 8 d’octubre, i va constar de dues activitats. La primera va ser una xiquimarató ornitològica que arrancà amb un passeig en barca pel Parc Natural de l’Albufera de València. Concretament, van eixir dues embarcacions, una des del Port de Catarroja i altra des del Port del Saler. Les dues barques es van trobar a la llacuna, des d’on van anar juntes fins al Tancat de la Pipa.

Durant el passeig en barca, els 65 participants en esta activitat, equipats amb prismàtics i guies d’ocells, van identificar més d’una vintena d’espècies d’aus aquàtiques. I, a la seua arribada al Tancat de la Pipa, van continuar observant i identificant més espècies fins que va arribar l’hora de l’esmorzar.

Després, la celebració del Dia Mundial de les Aus va continuar amb la segona activitat del matí: una gimcana per equips sobre la migració dels ocells. Durant este divertit joc, grans i menuts es van transformar en aus migradores i hagueren de superar tot tipus de perills, com per exemple la persecució d’un caçador o les inclemències meteorològiques, per a completar amb èxit la seua ruta migratòria. A més a més, també vam aprendre la importància de l’anellament científic i què menja cada ocell.

Esta jornada de natura en família, organitzada per Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), administració propietària d’esta àrea de reserva que custodiem en el cor de l’Albufera.

Arròs, aus i una espectacular posta de Sol

A més a més de celebrar el Dia Mundial de les Aus, este dilluns, 8 d’octubre, també vam convocar una nova edició dels Capvespres de la Pipa. La cita va reunir a una desena de participants que van descobrir els secrets del conreu de l’arròs. Ho van fer al veí Tancat de la Sardina, on Javier Puchalt, membre d’esta comunitat de regants, ens va explicar el cicle del cultiu de l’arròs, les varietats que es conreen al parc natural, el seu preu i, per descomptat, també vam parlar de la controvertida crema de la palla.

Durant l’activitat, que va finalitzar amb el sempre espectacular capvespre de l’Albufera, vam poder observar una gran quantitat d’aus i també dos tractors i dues màquines recol·lectores treballant en el camp. Fins i tot, els més menuts van tindre l’oportunitat de pujar a una de les màquines.

Finalment, destacar que el passat 23 de setembre, diumenge, el Tancat de la Pipa també va participar en laFesta de la Sega de l’Arròs. Com en anys anteriors, ens vam sumar a esta iniciativa de la Denominació d’Origen Arròs de València amb una visita guiada a esta àrea de reserva que va incloure un passeig en barca des del Port de Catarroja.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Dia Mundial de la Biodiversitat en el Tancat de la Pipa

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles