Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Ocupació rècord de caixes-niu a La Costera de Puçol

Horta Nord

Ocupació rècord de caixes-niu a La Costera de Puçol

Els ocells insectívors utilitzen 18 de les 30 instal·lades en este paratge natural

dijous 11 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 6 d’octubre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va celebrar el Dia Mundial de les Aus a La Costera de Puçol. En este paratge natural municipal, que la nostra organització custodia des de 2011, vam convocar amb La Granja de Bitxos i l’Ajuntament de Puçol una jornada de revisió de caixes-niu, cita que va comptar amb la participació d’una desena de voluntaris. Esta temporada els ocells insectívors han ocupat 18 de les 30 caixes que tenim instal·lades en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Es tracta de la xifra d’ocupació més alta registrada a La Costera. El rècord anterior era de l’any 2016, quan totestius, primaveres i capellanets van utilitzar 17 caixes per a criar.

Amb motiu del Dia Mundial de les Aus, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va convocar el passat dissabte, 6 d’octubre, un voluntariat mediambiental a La Costera de Puçol, paratge natural municipal que custodiem des de 2011. Concretament, vam organitzar amb La Granja de Bitxos una jornada de revisió de caixes-niu. En total, en esta muntanyeta de la Serra Calderona tenim instal·lades 30 per a ocells insectívors.

Esta cita, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va reunir a una desena de voluntaris que van revisar i netejar les 10 caixes col·locades en l’entorn de l’Aula Multiusos i l’Aula Natura de La Costera (antics Polvorins de Riotinto). En total, els voluntaris van poder constatar l’ocupació de set de les caixes, on van trobar nius de capellanet (Lophophanes cristatus), primavera (Parus ater) i totestiu (Parus major).

A més a més, durant el voluntariat del passat dissabte, també vam constatar l’ocupació dels tres hotels per a insectes que tenim en els horts d’oci i el viver forestal d’este paratge natural municipal. Però, no podem dir el mateix de la caixa-niu que tenim per a gamarús (Strix aluco) i dels dos refugis per a rata cellarda (Eliomys quercinus). Estos tres refugis, igual que els quatre que tenim en esta muntanyeta de la Serra Calderona per a rates penades, continuen per ara sense ser ocupats.

Ocupació rècord de les caixes-niu per a ocells insectívors

Este dilluns, 8 d’octubre, AE-Agró va completar la revisió de les caixes-niu de La Costera. Amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, vam revisar i netejar les 20 que van quedar pendents el passat dissabte. En total, vam trobar onze ocupades i nou amb activitat però sense niu. Així que esta temporada el resultat final és de 18 caixes ocupades en este paratge natural municipal.

Esta xifra d’ocupació és la més alta registrada fins a la data en esta muntanyeta de la Serra Calderona. El rècord anterior era de 2016, quan totestius, primaveres i capellanets van utilitzar 17 caixes per a criar. L’any passat, en van ocupar 16. Per a la pròxima temporada de cria canviarem la ubicació d’algunes caixes. A vore si així augment la seua ocupació i superem la barrera de les 20.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera rep la visita de l’Escola d’Estiu de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?