Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > Comerç internacional i Canvi Climàtic

STOP TCI!

Comerç internacional i Canvi Climàtic

El tràfic de mercaderies posa en risc l’increment de la temperatura superior a 1,5°C

dilluns 15 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

El passat dilluns, 8 d’octubre, es va presentar l’informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) amb un missatge clar: ens queden només 12 anys per a transformar el món si no volem modificar el clima de forma irreversible. Fins ara, el sistema econòmic capitalista s’ha desenvolupat sense considerar els límits físics de la Terra ni la vulnerabilitat de la vida humana. Però, tal com ens recorden des de la campanya "No als tractats de comerç i inversió", açò no pot continuar així i cal marcar 2040 com l’any de la descarbonització total si volem limitar l’increment de la temperatura global en 1,5°C.

Malauradament, la Comissió Europea (CE) està espentant en direcció contrària amb més tractats neoliberals de comerç i d’inversió. Estos comporten una inevitable major degradació mediambiental, ja que impliquen un major ús de combustibles fòssils a causa de l’augment de la quantitat de mercaderies transportades a llarga distància. I açò suposa més emissions de gasos d’efecte hivernacle amb el consegüent efecte devastador sobre el clima.

Com expliquen des de la campanya estatal "No als tractats de comerç i inversió", en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través de la campanya STOP TTIP València, els tractats de comerç i inversió dificulten greument els esforços internacionals per a deixar en el sòl els combustibles fòssils. I, així, aconseguir l’objectiu de la descarbonització total si volem limitar l’increment de la temperatura global en 1,5°C. Existixen nombroses demandes d’empreses transnacionals fent ús dels arbitratges de diferències Estat-Inversor (ISDS) associades a mesures de protecció mediambientals en este sentit.

Per a limitar l’increment de la temperatura global en 1,5°C necessitem detindre estos tractats de comerç i inversió. Necessitem promoure un sistema econòmic que reduïsca la petjada i el deute ecològic de la Unió Europea (UE) per a pal·liar la crisi ecològica global en comptes de continuar cegament la carrera cap a l’abisme.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Parlament Europeu exigix a la UE que antepose els Drets Humans als interessos corporatius

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles