Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Nova campanya de voluntariats a la platja de la Colla Verda

Voluntariat Ambiental

Nova campanya de voluntariats a la platja de la Colla Verda

Esta tardor et convidem a participar en tres plantacions de flora dunar

dijous 18 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

La Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, organitza esta tardor una nova campanya d’activitats a la platja. Concretament, la Colla Verda realitzarà tres plantacions de flora dunar. La primera serà este mateix mes d’octubre a la platja del Pantalà del Port de Sagunt. En novembre la plantació serà als muntanyars de la platja de Corinto. I en desembre la Colla Verda s’estrena a les Cases de Queralt amb una plantació a la platja de la Malva-rosa. Amb esta campanya volem posar el nostre granet d’arena per a conservar els diferents ecosistemes dunars de Sagunt.

El pròxim dissabte 27 d’octubre arranca la temporada 2018-2019 de la Colla Verda amb una plantació de flora dunar a la platja del Pantalà del Port de Sagunt. L’objectiu d’esta convocatòria del projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró és millorar la biodiversitat d’esta platja urbana.

A diferència d’altres platges saguntines, la del Pantalà, a l’estar ubicada al nord del port industrial, acumula sediments i va en augment. Per això té tanta arena i unes dunes relativament grans. Però, pel que respecta a la seua vegetació, encara té poca biodiversitat. Per este motiu la Colla Verda tornarà a plantar en esta platja per a reforçar i diversificar la seua comunitat de flora dunar.

La del Pantalà serà la primera de les tres actuacions en platges del projecte de voluntariat ambiental de Sagunt per a esta tardor. La segona serà als muntanyars de la platja de Corinto. Concretament el dissabte 10 de novembre al costat de la Gola de Quartell, on la Colla Verda va començar l’any passat a “construir” una nova duna sobre una mota alçada amb sediments de la gola. Enguany continuarem amb este apassionant repte amb una nova plantació.

La tercera i última activitat de la tardor serà el dissabte 15 de desembre. Eixe dia la Colla Verda s’estrenarà a la platja de la Malva-rosa amb una plantació de flora dunar a les Cases de Queralt. Fins ara no havíem convocat cap voluntariat en este racó del litoral de Sagunt. Però, esta temporada volem posar el nostre granet d’arena en la conservació de la biodiversitat dunar d’esta platja de pedra i sorra.

Amb esta campanya de plantacions de flora dunar, que compta amb la col·laboració del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana, també volem posar en valor el gran patrimoni natural dels diferents ecosistemes dunars de Sagunt. I també difondre i conscienciar sobre la seua importància, ja que la vegetació dunar és essencial per a protegir les nostres platges davant de la constant erosió litoral que patim.

Els tres voluntariats de la tardor de la Colla Verda arrancaran a les 10:30 hores. Per a participar només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonant als matins al 960 263 617. Vine i ajuda’ns a conservar i protegir la flora dunar de les nostres platges!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda s’acomiada de la Marjal dels Moros amb una visita ornitològica

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?