Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > Jornada inoblidable de natura i cant de batre a La Casa Penya

La Casa Penya

Jornada inoblidable de natura i cant de batre a La Casa Penya

Èxit de participació en esta activitat que combinava marjal i música tradicional

divendres 19 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

Com tots els diumenges, el passat 14 d’octubre, La Casa Penya va obrir les seues portes per a celebrar una visita guiada a esta antiga casa arrossera, ara restaurada com a centre mediambiental. Però, en esta ocasió la cita incloïa una proposta prou especial: una exhibició de cant de batre a càrrec de la cantaora Noelia La Titana i el grup de dolçaina i tabal La Llavor d’Almenara. Esta activitat, organitzada per la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), va reunir en La Casa Penya a més de 80 persones, que van viure una jornada inoblidable de natura i música tradicional valenciana a la Marjal d’Almardà.

A més a més d’un gran valor mediambiental, les zones humides valencianes atresoren també un ric patrimoni cultural. Destaca, especialment, tot el patrimoni material i immaterial vinculat a l’arròs. Este és el cas, per exemple, del cant de batre, un cant tradicional valencià que s’interpretava a cappella durant la sega de l’arròs i també durant altres pràctiques agrícoles.

El passat diumenge, 14 d’octubre, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró hi va organitzar una exhibició a La Casa Penya. Perquè en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara volem posar en valor la nostra natura, però també la nostra cultura. Per això, en esta ocasió la visita guiada a La Casa Penya incloïa esta proposta cultural.

La cita, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, va reunir a més de 80 persones. Primer, els participants en esta activitat van descobrir els tresors naturals de La Casa Penya i de la Marjal d’Almardà-Almenara. I després van assistir a una exhibició de cants de batre a càrrec de la cantaora Noelia La Titana i el grup de dolçaina i tabal La Llavor d’Almenara.

A més a més de cants de batre, també van interpretar altres modalitats de música tradicional valenciana, com per exemple albaes. I, fins i tot, algunes espontànies es van animar a ballar jotes i fandangos en esta antiga casa arrossera, ara restaurada com a centre mediambiental. Des d’AE-Agró volem agrair a Noelia La Titana, La Llavor d’Almenara i, per descomptat, al nombrós públic la seua participació en esta jornada de natura i música tradicional, que ens va permetre viure un matí inoblidable.

Reconeixement a Inferco

Pel que respecta a La Casa Penya, destacar també que el passat 25 de setembre AE-Agró va realitzar un senzill acte per a agrair a Inferco la seua col·laboració en les tasques de manteniment d’este centre mediambiental i de la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya. Els nostres veïns d’Inferco exploten la torbera d’Almardà amb molta cura per la marjal i, a més a més, tenim un acord de custòdia del territori amb ells. Gràcies a esta entesa, els seus terrenys, una vegada s’ha extret la turba i s’han restaurat mediambientalment, passen a formar part de la reserva de la Finca de Penya.

Si vols conéixer més detalls de la col·laboració amb Inferco, dels valors naturals de la Finca de Penya i de com la Marjal d’Almenara passà del risc de desaparéixer a ser un referent d’excel·lència mediambiental, t’esperem cada diumenge, d’11:00 a 13:30 hores, a La Casa Penya. A més a més, com a novetat, esta tardor si vens a les nostres visites guiades, tens un 10% de descompte per a dinar després en el restaurant Les Salines. Per a la visita guiada no cal inscripció prèvia, però per al dinar has de reservar telefonant al 644 845 421. Esta tardor visita, viu i descobrix La Casa Penya!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Tardor a La Casa Penya

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?