Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Opinió > Lafarge-Holcim, volem respirar aire net

Camp de Morvedre

Lafarge-Holcim, volem respirar aire net

Article d’opinió de la Plataforma Comarcal Morvedre Aire Net

divendres 26 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

La Plataforma Comarcal Morvedre Aire Net és una organització civil de ciutadans preocupats per la salut dels nostres fills, de les persones majors i dels malalts crònics. Tots ells són qui més greument patixen l’actual situació de contaminació fora de control. Una situació límit que, pel bé de la nostra salut, no pot continuar així. Des de com a mínim 2006, la cimentera de Lafarge-Holcim del Port de Sagunt està cremant diàriament tot tipus de residus molt tòxics: neumàtics usats, llots de depuradora, restes industrials, residus hospitalaris infecciosos... I açò s’està produint a pocs metres dels barris de La Forja i Baladre, al costat de l’institut Camp de Morvedre, l’Escola Oficial d’Idiomes, els horts socials municipals...

Les greus conseqüències sobre la salut de la incineració de residus comporten problemes com dermatitis i reaccions en la pell, trastorns neurològics en xiquets i adolescents (TDH i TDA), ansietat i trastorns de la son, fibromiàlgia, endometriosi, asma i bronquitis, càncers de tota classe (majorment en aparell digestiu i excretor), infertilitat, obstrucció pulmonar crònica i, a més, un agreujament de tota classe de patologies. Cremar residus que podrien i haurien de reciclar-se i, a més, fer-ho en instal·lacions no preparades tècnicament, com és la cimentera de Lafarge-Holcim, suposa un autèntic crim contra la salut pública. I s’hauria de prohibir. Més encara si tenim en compte que la cimentera està sobrepassant els límits d’òxid de nitrogen que pot emetre a l’atmosfera.

Incomprensiblement, en lloc de protegir-nos, les lleis del govern valencià estan mostrant-se molt permissives amb una patronal tan poderosa com la del ciment, passant per damunt de la ciutadania que, per llei, tenim dret a la salut i a respirar un aire net. Ara per ara, cap empresa té dret a enverinar l’aire que respirem, i el nostre deure com a ciutadans és el de protegir-nos d’aquells que prioritzen els seus beneficis econòmics a la salut de tots i són capaços de fer-se propaganda entre els clubs esportius, els centres educatius o el cercle d’emprenedors i empresaris de la comarca. Ens estan posant malalts. Que no ens enganyen!

Per això, us emplacem a entrar en acció. Ara és el moment de començar i no pararem fins que ens escolten allà on ens han d’escoltar. Primer cal informar a tothom: conteu el que està passant als vostres familiars i amics, utilitzeu les xarxes socials, les reunions de veïnes... I, per descomptat, no sigueu còmplices de qui ens fa emmalaltir: no deixeu que la falsa imatge d’empresa “verda” us enganye. No compreu els seus productes ni accepteu la seua publicitat.

Per exemple, com a mares i pares, rebutgeu la intromissió de Lafarge-Holcim en l’àmbit educatiu. Si us oferixen xarrades pel medi ambient, feu-los saber que coneixeu l’activitat tan tòxica que duen a terme en la seua planta i que no esteu disposats a col·laborar amb ells en la rentada de cara que intenten dur endavant. Als nostres fills i filles no els manipulen!

Mireia Pérez Llopis, portaveu de la Plataforma Comarcal Morvedre Aire Net, entitat que compta amb el suport d’Acció Ecologista-Agró.

*Este article va ser publicat originalment el 23 d’octubre de 2018 en Levante-EMV.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Lafarge, un "veí exemplar" que negocia amb terroristes

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles