Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > AE-Agró denuncia la mort d’espècies protegides a la Marjal de (...)

La Marina

AE-Agró denuncia la mort d’espècies protegides a la Marjal de Pego-Oliva

Trobem caps, potes, ales i parts internes de gall de canyar i altres aus abatudes en este parc natural fora dels dies permesos per a la caça

dijous 25 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

El passat dimecres, 24 d’octubre, els nostres companys del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Marina van constatar la mort d’espècies protegides al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Com han denunciat els nostres companys, s’han abatut animals en dies no autoritzats i, a més a més, s’han mort exemplars d’espècies protegides com el gall de canyar (Porphyrio porphyrio). Els fets ja han sigut denunciats a la direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. AE-Agró demana que les autoritats competents prenguen mesures per a evitar que es torne a repetir la caça d’aus protegides en esta marjal.

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista Agró La Marina denuncia la mort de diferents exemplars d’aus, algunes d’elles protegides, al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Les restes dels animals es van trobar el passat dimecres, 24 d’octubre, al matí. Concretament, els nostres companys de La Marina van localitzar caps, potes, ales i parts internes de gall de canyar (Porphyrio porphyrio), polla d’aigua (Gallinula chloropus) i collverd (Anas platyrhynchos) al Camí de Tanques d’Estalons.

El col·lectiu d’AE-Agró La Marina sospita que les aus van ser caçades la nit del dimarts 23 d’octubre, possiblement aprofitant la Lluna plena. Cal recordar que els dies autoritzats per a la caça en la marjal són els festius i els caps de setmana. Algunes restes es trobaven escampades al llarg del camí, uns 30 metres. Altres exemplars es trobaven dins d’una bossa de plàstic, prop del canal.

Els fets han sigut denunciats a la direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva per part dels nostres companys de La Marina. AE-Agró demana que les autoritats competents prenguen les mesures encaminades per a evitar que es tornen a produir fets com els esmentats: s’han abatut animals en dies no autoritzats per a la caça i a més a més s’han mort exemplars d’espècies protegides com el gall de canyar.

Estos fets, recorden els nostres companys de La Marina, estan tipificats com a delictes per la Llei Orgànica 1/2015, de 30 març per la qual es modifica la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre del Codi Penal, i pot comportar sancions econòmiques i, fins i tot, presó per l’infractor. Al mateix temps la Llei de Caça de la Comunitat Valenciana prohibix l’activitat cinegètica entre setmana (Llei de Caça 13/2004, de 27 de desembre).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Llum verda per al retorn de l’àguila pescadora

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?