Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > La Coordinadora per la Protecció de Les Moles sol·licita una reunió amb la (...)

Pam a pam

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles sol·licita una reunió amb la Generalitat

Volem parlar amb Ximo Puig i Mónica Oltra del futur d’este paratge natural

dilluns 29 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, ha sol·licitat una reunió amb Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, i Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell, per a traslladar-los la preocupació ciutadana per l’afecció mediambiental, econòmica i social que suposaria l’acceptació d’Intu Mediterrani, nom amb el qual s’ha rebatejat a Puerto Mediterráneo. L’entitat de defensa del territori s’ha mostrat preocupada per la inestabilitat que provoca el projecte de la transnacional britànica i per la destrucció d’ocupació i pels problemes d’inundabilitat que generaria.

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, que ja ha aconseguit l’adhesió de més de 30 organitzacions al manifest en defensa d’este paratge natural de Paterna (Horta Oest, València), ha destacat el rebuig a Intu Mediterrani que recentment han expressat les dues associacions de comerciants del municipi, Multipaterna i la PUC (Paterna Unió de Comerç), i també l’acabada de crear Associació Empresarial del Comerç de la Comunitat Valenciana.

“A més a més de la destrucció del medi ambient, estem parlant també de destrucció de l’estructura comercial de la comarca. El que suposaria un augment de l’atur estructural”, ha manifestat el portaveu de la Coordinadora, Fermín Poveda. A més a més, les recents pluges han omplit el Barranc d’En Dolça i han deixat constància del perill que suposa la instal·lació d’Intu Mediterrani, just damunt del barranc, i la impermeabilització de més d’un milió i mig de metres quadrats de terreny, que ni retindria ni absorbiria l’aigua, generant problemes d’inundabilitat en la CV31 i en La Lloma Llarga i en la Fira de València.

L’organització en defensa del territori també vol explicar als màxims dirigents valencians el seu projecte per al paratge natural de Les Moles. Un pla que preveu mantindre els actuals usos que té el paratge: ciclisme, BTTX, running, pràctica de crossfit, senderisme, passeig de gossos... I també posar en valor el patrimoni històric i antropològic: cultius de secà, refugis de pastor, rodes de molí, coves-habitatge, trinxeres de la Guerra Civil, nius de metralladores...

Com a novetats, la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, proposa l’habilitació d’un rocòdrom, aprofitant els desnivells de terra, i la construcció d’un centre d’interpretació de la zona i una estació intermodal de la bicicleta. Una estació en la qual intercanviar qualsevol bicicleta de les diferents concessionàries metropolitanes per una altra més adequada a l’orografia del terreny de Les Moles.

Per a la Coordinadora, cal un canvi en les polítiques urbanístiques per a adaptar-les al nou context sociocultural. “Seguir amb el model urbanístic desenvolupista sense control dels anys 90 és seguir amb el model que va portar al país a la ruïna”. I consideren que l’urbanisme ja no pot considerar-se un monopoli de l’administració pública ni molt menys de les grans corporacions.

Pensem que Intu Mediterrani no té cabuda en el Govern del Botànic. Un projecte que ve a trencar l’equilibri i l’estabilitat d’una comarca amb saturació de centres comercials i excés de trànsit rodat. Creiem que fa falta potenciar i definir espais naturals on desenvolupar un oci no lligat al consum, un oci basat en activitats saludables per a les persones i el medi ambient. Per això, estem convençuts que el nostre projecte per al paratge natural de Les Moles s’adapta perfectament a l’esperit del Botànic i representa el canvi que tanta il·lusió va generar entre la ciutadania.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Coordinadora per la Protecció de Les Moles censura les paraules de la consellera María José Salvador

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?