Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Et convidem a descobrir els valors naturals de la Marjal dels Moros i la (...)

Horta Nord

Et convidem a descobrir els valors naturals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol

Programem per a esta tardor quatre visites guiades amb l’Ajuntament de Puçol

dimecres 31 d’octubre de 2018, per  AE-Agró

Com ja vam fer l’any passat, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol et convidem a descobrir durant la tardor els valors naturals de la Marjal dels Moros. I, com a novetat, enguany també volem que conegues els de la platja de Puçol. Concretament amb quatre visites guiades, dos a la marjal i dos a la platja, organitzades amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Les visites seran els diumenges 11, 18 i 25 de novembre i el 2 de desembre. Per a l’activitat del 25 de novembre comptarem amb la companyia del Club de Submarinisme Trotafons.

El pròxim diumenge 11 de novembre arranca la campanya “Tardor a la platja de Puçol”. I ho fa amb una visita guiada al projecte de restauració de vegetació dunar que desenvolupa el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord en esta platja. L’activitat té com a objectiu explicar els beneficis ambientals d’esta iniciativa, que ha permés reduir l’erosió litoral, i mostrar les diferents espècies de flora dunar que ho han fet possible. A més a més, la cita inclourà la possibilitat de plantar vegetació dunar als participants que així ho desitgen.

El diumenge següent, el 18 de novembre, la segona visita guiada de la campanya “Tardor a la platja de Puçol” serà a la Marjal dels Moros, un xicotet però valuós aiguamoll. Passejarem per la zona litoral d’esta zona humida, on observarem aus, la seua vegetació, el seu patrimoni hidràulic i com s’està recuperant esta marjal després del greu incendi del passat mes de gener.

Esta activitat, que repetirem el diumenge 2 de desembre, ens servirà també per a parlar de les activitats humanes que posen en perill la conservació del fràgil equilibri natural de la Marjal dels Moros. Este és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la pressió dels polígons que l’envolten, les transformacions agrícoles o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

La cita que completarà esta campanya d’activitats serà una visita guiada a la platja de Puçol per a conéixer la seua fauna i flora submarina. Concretament, el diumenge 25 de novembre quan, amb la companyia dels amics del Club de Submarinisme Trotafons, descobrirem a vora mar quins són els habitants submarins d’esta platja.

Les quatre activitats de la campanya “Tardor a la platja de Puçol” són gratuïtes i començaran a les 11:00 hores a la Gola de l’Estany, ubicada en l’extrem nord del passeig marítim d’esta localitat. Esta campanya, impulsada per AE-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, compta amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València.

Amb esta iniciativa volem posar en valor els recursos naturals de la platja de Puçol per a diversificar i ampliar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern. L’any passat, quan AE-Agró i l’Ajuntament de Puçol vam programar per primera vegada esta campanya, hi van participar quasi 300 persones. Esta tardor esperem repetir l’èxit de participació i demostrar així el potencial turístic de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol suma més de 800 visites en 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles