Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Resposta d’AE-Agró a l’alcalde d’Énguera pel cas (...)

Comissió Forestal

Resposta d’AE-Agró a l’alcalde d’Énguera pel cas LIFE+Ecoglauca Ergon

Emplacem a Óscar Martínez a publicar les cartes rebudes de la Comissió Europea

dijous 22 de novembre de 2018, per  AE-Agró

La Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró ha enviat una carta a Óscar Martínez, alcalde socialista d’Énguera (La Canal de Navarrés, València), en resposta a les seues declaracions en premsa després de conéixer el comunicat de la nostra organització sobre el cas LIFE+Ecoglauca Ergon. En el nostre comunicat informàvem que la Comissió Europea (CE) va rescindir en 2017 i anticipadament el LIFE esmentat (finançat al 48% per Europa) per la baixa qualitat dels informes presentats i altres deficiències importants del projecte. Este LIFE estava impulsat per un consorci d’ajuntaments valencians, liderats per l’alcalde d’Énguera i per Fernando Pradells, director tècnic del projecte.

En la carta enviada a Óscar Martínez, la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró emplaça a l’alcalde d’Énguera a detallar quines coses són les que ell considera falses o inexactes del nostre comunicat sobre el LIFE+Ecoglauca Ergon i que les mencione concretament. Nosaltres ens ratifiquem en la veracitat del contingut del nostre comunicat. Especialment en la mala qualitat dels informes elaborats per les empreses d’assessoria tècnica (almenys una part d’ells). De fet, hem tingut ocasió de comprovar-ho.

També insistim que els principals beneficiaris d’este projecte no han estat els ajuntaments, que ara es veuen requerits per la Comissió Europea (CE) a retornar els diners avançats. Concretament els corresponents al primer dels tres pagaments que havia de fer Europa i que representen aproximadament una tercera part del total a aportar per la seua part, que suposava uns 600.000 euros en total.

Els principals beneficiaris, insistim, han estat les empreses contractades pels ajuntaments per una modalitat de selecció sense concurs públic i sense publicitat i que té aspectes poc clars i, com a mínim, curiosos. Una d’estes empreses beneficiades i responsables d’elaborar informes de baixa qualitat és IN4WOOd, una empresa molt lligada a José Vicente Oliver, que va ser president de la Plataforma Forestal Valenciana (PFV) des de la seua fundació fins fa uns mesos.

També ens ratifiquem en destacar que l’alcalde d’Énguera és el president d’AMUFOR (Associació de Municipis Forestals) i Fernando Pradells és l’actual president de la PFV i gerent d’Amufor, coses que ens semblen importants, encara que estes entitats no hagen participat com a tals en el projecte LIFE+Ecoglauca. També ens ratifiquem en què hi ha moltes relacions creuades entre els promotors del projecte, empreses adjudicatàries i experts i científics consultats, o que avalen les actuacions o que participen en alguna part dels informes. Com a mínim, són unes relacions i coincidències curioses i que caldria aclarir.

Finalment, ja que l’alcalde d’Énguera afirma que les causes de la rescissió del projecte van ser altres diferents de les que nosaltres diem, li convidem a fer públiques les cartes rebudes de la Direcció General de Medi Ambient de la CE en les que des de feia molt de temps anaven advertint dels defectes del projecte i del risc de no rebre avaluació positiva i per tant no rebre finançament. Que les publique i tots podran jutjar amb transparència.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Denunciem davant la Direcció General de Medi Natural les tales abusives d’Enguera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles