Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Descobrim la fauna i flora marina de la platja de Puçol

Horta Nord

Descobrim la fauna i flora marina de la platja de Puçol

Posem en valor la biodiversitat d’este racó del litoral valencià

dilluns 26 de novembre de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 25 de novembre, unes quaranta persones van participar en la segona visita guiada de la campanya “Tardor a la platja de Puçol”, iniciativa impulsada per Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. En esta ocasió, l’activitat va comptar amb la col·laboració del Club de Submarinisme Trotafons i va consistir a explicar la fauna i flora marina que podem trobar en este racó del litoral valencià. La següent i última visita de la campanya serà a la Marjal dels Moros. Concretament, el pròxim diumenge 2 de desembre.

A la vora de la mar de Puçol (Horta Nord, València) podem trobar una gran quantitat de “tresors marins”, tal com van poder constatar els quasi quaranta participants en la visita guiada del passat diumenge, 25 de novembre, a este racó del litoral valencià. Grans i menuts van localitzar i identificar, amb una guia editada per a esta activitat, diferents espècies de mol·luscos. Per exemple, l’Arca noae o la Turritella communis.

També vam trobar petxines de rossellona (Chamelea gallina), tellina (Donax trunculus), Patella caerulea i Lutraria lutraria. I caragoles d’Aporrhais pespelecani, boles de Posidonia oceanica, esquelets de sèpia (Sepia officinalis)… Fins i tot, vam localitzar les pinces d’un exòtic i invasor cranc blau (Callinectes sapidus), espècie per a la qual encara no hi havia cap cita a la platja de Puçol.

A més a més de cercar “tresors marins”, la visita del passat diumenge també va servir per a explicar les aus marines que podem observar en este racó del litoral valencià. I ho vam fer amb altra guia editada amb motiu d’esta activitat i la “col·laboració” de les corbes marines grans (Phalacrocorax carbo), els xatracs becllargs (Sterna sandvicensis), els gavinots argentats mediterranis (Larus michahellis), les gavines vulgars (Larus ridibundus) i les gavines corses (Larus audouinii) que vam veure volar a la mar o posades en els espigons.

Esta visita guiada formava part de la campanya “Tardor a la platja de Puçol”, iniciativa impulsada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. Per a esta activitat, a més a més, vam comptar amb la col·laboració del Club de Submarinisme Trotafons, grans coneixedors de la biodiversitat marina de Puçol. El pròxim diumenge, 2 de desembre, esta campanya d’activitats convoca la seua última visita guiada, que serà a la Marjal dels Moros.

Nova jornada astronòmica a La Costera de Puçol

El passat dissabte 17 de novembre, AE-Agró Horta Nord va celebrar la quarta jornada astronòmica de l’any a La Costera de Puçol, paratge natural municipal que custodiem des de 2011. Esta cita, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, va reunir a unes quaranta persones en l’Aula Multiusos de La Costera, on Amadeo Aznar (Astronomía Para Todos) va oferir una xerrada sobre asteroides. I, per descomptat, el gran protagonista va ser l’asteroide Oumuamua.

A més a més, durant l’activitat vam presentar l’aplicació Cazasteroides, dissenyada per l’Institut d’Astrofísica de Canàries (IAC) amb la col·laboració d’Astronomía Para Todos. Tal com va explicar l’astrònom local Amadeo Aznar, amb esta aplicació pots buscar asteroides amb el teu mòbil i, així, col·laborar amb els astrofísics del IAC.

Esta jornada astronòmica va finalitzar amb un taller de construcció de planisferis per als més menuts, ja que els núvols ens vam impedir realitzar l’observació de la Lluna, Mart i Saturn que teníem programada. La pròxima activitat a La Costera serà este dissabte, 1 de desembre, quan ens visita Calderona Viva i el seu taller infantil Pluma, pico, pata. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Custòdia del territori i restauració dunar a Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?