Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > La nàiada Marina torna a La Casa Penya

La Casa Penya

La nàiada Marina torna a La Casa Penya

Èxit de públic en esta ruta teatralitzada de Calderona Viva

dimarts 27 de novembre de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 25 de novembre, La Casa Penya va rebre la visita de Calderona Viva, que va interpretar en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara la seua ruta teatralitzada L’Ànima de la marjal. Gràcies a esta activitat, grans i menuts van acompanyar a la nàiada Marina en un divertit matí de contacontes, jocs i tallers sobre la fauna i flora de les nostres zones humides. A més a més, vam aprofitar la cita, que com sempre també va incloure una visita guiada al centre, per a instal·lar en La Casa Penya l’exposició itinerant “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara”. En total, més de 50 persones van gaudir d’esta jornada de natura i marjal.

Un diumenge més, el passat 25 de novembre La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va obrir les seues portes per a mostrar els tresors naturals de la Marjal d’Almardà-Almenara. Però, en esta ocasió, a més a més de la tradicional visita guiada dels diumenges, també vam programar dues activitats especials: la ruta teatralitzada de Calderona Viva L’Ànima de la marjal i l’exposició itinerant “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara”.

Com la resta de rutes de Calderona Viva, L’Ànima de la marjal combina teatre, jocs, contacontes i tallers amb l’objectiu de conscienciar a grans i menuts sobre la importància de conservar i protegir la natura. En esta activitat en concret, els participants ajuden a la nàiada Marina, la nimfa de la marjal, a recuperar la seua tiara perduda, la corona que li conferix poders per a protegir l’ànima de la marjal. I, durant la ruta, el públic familiar que hi participa descobrix les espècies de fauna i flora més representatives de les zones humides valencianes, el cicle del conreu de l’arròs, com es van formar les marjals…

Per la seua part, l’exposició itinerant “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara” és una iniciativa d’Acció Ecologista-Agró que compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Concretament a través de les ajudes de la Conselleria per a associacions de defensa mediambiental per a la difusió de les bones pràctiques en l’ús de l’aigua. Amb esta mostra, que ja hem exposat a diferents municipis del Camp de Morvedre, La Plana baixa i L’Alt Palància, volem ressaltar la importància dels bons usos de l’aigua en la consecució de l’excel·lència mediambiental de la Marjal d’Almenara.

Des de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró volem mostrar la nostra satisfacció per l’èxit de públic d’esta convocatòria, que va reunir a més de 50 persones en La Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara que gestionem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. A més a més, volem recordar-te que este dissabte, 1 de desembre, tornem a programar una cita especial a La Casa Penya, on presentem el llibret La Marjal d’Almenara, la primera publicació monogràfica sobre esta zona humida litoral valenciana. Vine i viu la marjal!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Presentació del llibret “La Marjal d’Almenara”

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles