Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Bosc Viu mostra el seu suport a Miquel Ibáñez, director-conservador del (...)

Comissió Forestal

Bosc Viu mostra el seu suport a Miquel Ibáñez, director-conservador del Penyagolosa

La plataforma també reconeix públicament la tasca desenvolupada per Amat Sánchez, President de la Junta Rectora d’este parc natural

dilluns 3 de desembre de 2018, per  AE-Agró

Els ecologistes valencians, a través de la plataforma Bosc Viu, manifestem el nostre ferm compromís amb la protecció del Parc Natural del Penyagolosa i, per extensió, amb Miquel Ibáñez, el seu director-conservador. I ho fem per la tasca desenvolupada per Miquel Ibáñez en defensa dels valors naturals del Penyagolosa i pel compliment de les normes legals que garantixen la protecció d’un dels parcs naturals més emblemàtics del País Valencià. De la mateixa manera, volem reconéixer el treball desinteressat i altruista d’Amat Sánchez, President de la Junta Rectora del Parc Natural del Penyagolosa.

Bosc Viu, la plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians, ha decidit reafirmar la seua implicació en la defensa del Parc Natural del Penyagolosa com a resposta a les pressions que està rebent Miquel Ibáñez. El director-conservador d’este parc natural està patint l’assetjament de diferents sectors, que no veuen bé el seu destacat i ferm compromís amb les funcions que, en definitiva, són les que les normes vigents exigixen a un director de parc natural amb plenes capacitats i responsabilitats.

El massís del Penyagolosa és un dels paratges naturals més emblemàtics de tot el territori valencià i de cap manera s’ha de consentir la seua degradació o la disminució de la protecció dels seus importants valors naturals, culturals i socials. La protecció d’estos valors és compatible amb una ampla varietat d’activitats d’investigació, turisme, esport, lleure, cultura i també d’activitats econòmiques tradicionals i noves. Però, totes estes activitats han de respectar els valors que han portat a declarar parc natural este emblemàtic paratge. I, per tant, s’han de desenvolupar seguint les normes que marca la legislació i que garantixen la preservació per a les futures generacions d’este ric patrimoni.

Per estos motius, des de Bosc Viu volem donar suport a les actuacions de Miquel Ibáñez i també a les d’Amat Sánchez, President de la Junta Rectora del Parc Natural del Penyagolosa, que es caracteritzen per una rigorosa defensa del patrimoni col·lectiu que representa Penyagolosa per a tots els valencians. No obstant, alguns sectors venen pressionant per a relaxar o rebaixar els nivells de protecció. O per a forçar actuacions fora de les condicions raonables de conservació dels valors a preservar.

Bosc Viu, plataforma que aglutina a associacions ecologistes com Acció Ecologista-Agró, sindicals, centres excursionistes, grups culturals i altres entitats implicades en la defensa del patrimoni natural i cultural dels nostres boscos, demana que hi haja un diàleg obert i respectuós entre totes les parts i tots els interessos, per a aconseguir així la millor regulació de les activitats i minimitzar de manera efectiva els impactes ambientals.

Demanen que alcaldes, empreses i promotors de diferents activitats esportives, de lleure i productives, arriben a posicions de consens amb els serveis del parc natural, la Conselleria de Medi Ambient i el director-conservador, amb la mediació de la Junta Rectora. Només així podrem arribar a solucions satisfactòries per a tots i que, en tot cas, han de respectar les normes de protecció vigent i la preservació dels valors del parc natural, que poden estar amenaçats per una mala implementació d’activitats que tenen impactes ambientals en un lloc tan valuós com vulnerable.

Les trenta entitats reunides en Bosc Viu, que representem a milers de valencianes i valencians que connecten amb un sentiment majoritari de la població valenciana, orgullosa de tindre grans referents de conservació ecològica com és el Parc Natural del Penyagolosa, volem reafirmar el nostre compromís en la protecció i la conservació del Gegant de Pedra. I ens oferim a fomentar un clima d’acord, consens i respecte mutu en benefici de la natura i dels interessos de la població valenciana, que ha demostrat ser exigent en la protecció dels seus millors espais ecològics, representats ara pel Penyagolosa, un emblema i un referent pel nostre territori.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Apostem pel pagament dels serveis ambientals que oferixen els boscos

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles