Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > Manifestació a Xàtiva contra l’abocador de Barxeta

La Costera

Manifestació a Xàtiva contra l’abocador de Barxeta

El col·lectiu d’AE-Agró La Costera se suma a esta protesta ciutadana

dimarts 4 de desembre de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 1 de desembre, la Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta (PCAB) va convocar una manifestació a Xàtiva que va comptar amb la participació del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera. Com ja vam explicar el passat estiu, quan vam fer públic el nostre rebuig a este abocador de residus industrials d’àmbit provincial, ens oposem a este projecte perquè el tractament de residus, siguen industrials o de qualsevol altre tipus, s’ha de realitzar prop del seu punt d’origen. I Barxeta no es caracteritza precisament pel seu desenvolupament industrial...

Sota el lema “Pel dret de la nostra terra, pura i neta” centenars de veïns i veïnes de tota la comarca de La Costera es van manifestar el passat dissabte, 1 de desembre, pels carrers de Xàtiva. Amb esta multitudinària marxa la societat civil de La Costera va demostrar, una vegada més, el seu rebuig a la instal·lació d’un abocador de residus industrials d’àmbit provincial a la xicoteta localitat de Barxeta.

Este projecte, impulsat per una empresa privada (Servicios Medioambientales de Valencia SL), pretén transformar una antiga pedrera d’argila en una planta d’eliminació i valoració, on es tractarien anualment 40.000 tones de residus industrials no perillosos de tota la província de València. Des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera apostem pel tractament de residus, però en el seu punt d’origen. Per això, ens vam sumar a la manifestació convocada per la Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta (PCAB).

Barxeta no es caracteritza precisament pel seu desenvolupament industrial. Per tant, instal·lar en esta localitat un abocador industrial d’àmbit provincial no té cap sentit. Amb este projecte assistim, una vegada més, a com des del món urbà es pretén traslladar el problema dels residus al món rural. Els grans polígons industrials, ubicats a les principals ciutats i les seues àrees metropolitanes, generen uns residus que, en lloc de ser tractats en el seu lloc d’origen, es volen amagar a Barxeta, una localitat rural d’interior.

Amb este tipus de polítiques la població del País Valencià, que majoritàriament viu en la zona litoral i urbana, mai prendrà consciència de la problemàtica dels residus, ja que es trasllada injustament als municipis d’interior. I sense ser conscients d’este problema mai reduirem l’enorme quantitat de residus que generem com a societat i que som incapaços de gestionar correctament.

Des d’AE-Agró La Costera esperem que la Generalitat Valenciana, que ha admés a tràmit este abocador industrial que ocuparia 128.000 metres quadrats a la partida del Tossal Negre, rebutge finalment la seua instal·lació a Barxeta. I instem a tots els socis i simpatitzants d’AE-Agró a mostrar la seua oposició signant la petició que s’ha posat en marxa en contra l’abocador de Barxeta. Pel dret de la nostra terra, pura i neta, firma la ciberacció!!! STOP abocador!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Felicitem a l’Ajuntament de Xàtiva i a la Conselleria de Cultura per modificar el conveni que acceptava la venda de la parcel·la de Montsant

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?