Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > La Marjal dels Moros torna a demostrar el seu potencial turístic

Horta Nord

La Marjal dels Moros torna a demostrar el seu potencial turístic

Amb esta activitat conclou la campanya “Tardor a la platja de Puçol”

dimarts 4 de desembre de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 2 de desembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol vam organitzar una visita guiada a la Marjal dels Moros. La cita va reunir a més de 70 turistes i veïns de la comarca, que van descobrir la fauna i flora d’este xicotet però valuós aiguamoll. Amb esta jornada de natura i marjal conclou la campanya “Tardor a la platja de Puçol”, iniciativa que ha comptat amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. En total, s’han realitzat tres activitats amb motiu d’esta campanya, que ha portat a la platja de Puçol a més de 150 persones.

Tal com van poder constatar els més de 70 participants en la visita guiada a la Marjal dels Moros del passat diumenge, 2 de desembre, este aiguamoll ja s’ha recuperat pràcticament del greu incendi que va patir a principi d’any. Almenys, des del punt de vista paisatgístic. I de nou els ànecs i la resta d’aus aquàtiques ocupen les llacunes, lluents i senillars d’esta xicoteta però valuosa zona humida litoral.

Durant el passeig del passat diumenge, vam observar els ocells i la flora de la marjal, vam parlar del seu patrimoni hidrològic i també de les activitats humanes que amenacen la conservació d’este aiguamoll. Per exemple, l’erosió litoral que provoca el Port Industrial de Sagunt (Camp de Morvedre, València), la manca d’un cabal ecològic d’aigua o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

A més a més de totes estes explicacions, vam repartir entre els participants en esta activitat guies amb un mapa de la marjal, els seus ocells, les aus marines, les espècies de flora dunar, la fauna i vegetació submarina, els bars i restaurants de la platja de Puçol… I ho vam fer amb un objectiu ben clar: que la gent torne pel seu compte per a gaudir dels recursos naturals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol.

Amb esta visita guiada finalitza la campanya “Tardor a la platja de Puçol” que, per segon any consecutiu, hem organitzat el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. En total s’han programat tres activitats que han portat a la platja de Puçol a més de 150 persones en plena temporada baixa.

La primera cita de la campanya va ser el diumenge 11 de novembre, quan més de 30 turistes i veïns de la comarca van descobrir la zona dunar restaurada per AE-Agró Horta Nord a la platja de Puçol. La segona visita guiada va ser el diumenge 25 de novembre. Eixe dia, amb la col·laboració Club de Submarinisme Trotafons, vam explicar als quasi quaranta participants en esta activitat les espècies de fauna i flora submarina que podem trobar en este racó del litoral valencià.

Des d’AE-Agró volem agrair al públic la magnífica resposta que han tingut estes tres activitats, que demostra el potencial turístic de la Marjal dels Moros i dels recursos naturals de la platja de Puçol. També volem agrair el suport de l’ajuntament i la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. I, finalment, convidar-vos a totes i tots a visitar i descobrir pel vostre compte la Marjal dels Moros i la platja de Puçol. Això sí, respectant sempre la natura!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles