Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > AE-Agró > Agenda > Voluntariat científic al Tancat de la Pipa

Custòdia del Territori

Voluntariat científic al Tancat de la Pipa

Ens ajudes a mesurar la qualitat de l’aigua d’esta reserva de l’Albufera?

dimecres 19 de desembre de 2018, per  AE-Agró

DIMECRES 19 DE NOVEMBRE: Com ja sabeu la majoria, el Tancat de la Pipa, àrea de reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que custodiem Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, funciona com un laboratori a l’aire lliure. L’aigua del Parc Natural de l’Albufera de València travessa les parcel·les de filtres verds de la Pipa i, així, aconseguim millorar la seua qualitat, gràcies al treball de depuració que realitza la vegetació aquàtica.

De manera periòdica fem el seguiment d’este procés, agafant mostres d’aigua en diferents punts i analitzant els paràmetres de qualitat in situ (oxigen, pH i temperatura) i també al laboratori (conductivitat, terbolesa i clorofil·la). La resta de paràmetres (nitrogen, fòsfor, DBO, DQO, matèria orgànica, plàncton…) es mesuren en els laboratoris de l’Institut Universitari d’Investigació d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient (IIAMA) de la Universitat Politècnica de València (UPV) i en els de l’Institut Cavanilles Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBiBE) de la Universitat de València (UV).

En l’últim voluntariat de l’any al Tancat de la Pipa vos convidem a participar en este treball de seguiment de la qualitat de l’aigua i, així, convertir-vos en científics per un dia. La cita serà el pròxim dimecres, 19 de novembre, de 9:00 a 12:00 hores. Si vols apuntar-te a esta activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, o demanar més informació, només has d’enviar un correu electrònic a visitas@tancatdelapipa.net. T’animes?

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Tancat de la Pipa, Premi Experiència Inspiradora 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?