Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Les pedreres de Lafarge-Holcim incomplixen la normativa d’emissions a (...)

Camp de Morvedre

Les pedreres de Lafarge-Holcim incomplixen la normativa d’emissions a l’atmosfera

Es tracta de la del Salt del Cavall a Almenara i la del Salt del Llop a Sagunt

divendres 21 de desembre de 2018, per  AE-Agró

La Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient ha obert un expedient sancionador contra la pedrera del Salt del Cavall que explota Lafarge-Holcim a Almenara (La Plana Baixa, Castelló). Concretament, per no adequar-se a la normativa vigent de protecció de l’ambient atmosfèric i al condicionat de l’autorització d’emissions a l’atmosfera. A més a més, segons ha pogut saber Acció Ecologista-Agró, la pedrera del Salt del Llop, que Lafarge-Holcim explota a Sagunt (Camp de Morvedre, València), està funcionant sense l’autorització d’emissions necessària.

Acció Ecologista-Agró va sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural informació sobre la situació de diverses pedreres propietat de la multinacional del ciment Lafarge-Holcim. Exactament sobre el possible incompliment de les seues obligacions d’emissions a l’atmosfera. Esta petició d’informació va estar motivada per la queixa i observació per part de diverses persones dels núvols de pols que emeten les pedreres del Salt del Llop a Sagunt (Camp de Morvedre, València) i la del Salt del Cavall, ubicada entre Almenara i La Vall d’Uixó (La Plana Baixa, Castelló).

Després de la revisió de tota la documentació aportada pels tècnics de la Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, des del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre podem afirmar que Lafarge-Holcim està incomplint la normativa de protecció de l’atmosfera en les seues pedreres. Pel que respecta a la del Salt del Cavall, la multinacional del ciment no ha remés a l’òrgan competent cap certificat favorable sobre l’adequació a la normativa vigent de protecció de l’ambient atmosfèric i al condicionat de l’autorització, inferint la resolució per la qual s’atorga l’autorització administrativa d’emissions a l’atmosfera.

Estos fets poden constituir una infracció tipificada com a greu en la Llei 34/2007, de 15 de novembre, de Qualitat de l’Aire i Protecció de l’Atmosfera. De fet, la Conselleria ja ha obert un expedient sancionador a Lafarge-Holcim i proposa una sanció de 20.001 euros i la reposició o restauració de la legalitat. Es tracta de la sanció mínima, ja que la multa podria ser de fins a 200.000 euros segons la Llei i la sanció podria implicar fins i tot la clausura de la pedrera, total o parcial, durant dos anys.

Paga la pena destacar també que la pedrera Salt del Llop, de la qual es nodrix la cimentera de Lafarge-Holcim a Sagunt, està funcionant a ple rendiment sense la corresponent autorització d’emissions a l’atmosfera. Així que Lafarge-Holcim no sols contamina l’aire que respirem cremant tot tipus de residus, inclosos perillosos, en la seua cimentera. A més a més, contamina i incomplix la normativa d’emissions en les seues pedreres, amb les quals la cimentera està destruint les nostres muntanyes amb passes de gegant.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Lafarge-Holcim, volem respirar aire net

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles