Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Lamentem que l’alcalde de Paterna s’enroque amb Intu (...)

Pam a pam

Lamentem que l’alcalde de Paterna s’enroque amb Intu Mediterrani

Sagredo ha de defensar els interessos de la ciutadania i no els de la transnacional

dijous 27 de desembre de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, demana a Juan Antonio Sagredo, alcalde socialista de Paterna (Horta Oest, València), que deixe de prestar-se als ensomnis del promotor d’Intu Mediterrani i les seues desgavellades ofertes. L’última, construir zones verdes on ja n’hi ha. El teixit social de Paterna ja s’ha pronunciat en reiterades ocasions. Concretament la Federació d’Associacions de Veïns, les dues associacions de comerciants del municipi i totes les entitats ecologistes van signar un manifest per la protecció de Les Moles.

El manifest per la protecció de Les Moles el van signar també més de 50 entitats d’àmbit comarcal i autonòmic. Així que des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles estem començant a cansar-nos de l’actitud d’un alcalde doblement imputat, que fa desistiment de les seues funcions en el municipi mantenint-lo completament abandonat, i l’únic projecte que té per a la ciutat és una aposta especulativa heretada del PP.

De fet, la Coordinadora, entitat que compta amb la participació d’Acció Ecologista-Agró, no s’estranya que el principal suport de Sagredo siga la senyora Bonig, la presidenta dels populars valencians que, durant la seua etapa com a consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, va ser qui va confeccionar un vestit a mesura per a la transnacional britànica. Però, malgrat Sagredo i Bonig, deu ajuntaments ja han aprovat mocions contràries a Intu Mediterrani. I en la majoria d’ells, amb els vots a favor del PSPV-PSOE i fins i tot del PP. Que interessos ocults té?, ens preguntem en la Coordinadora respecte a Sagredo i el seu enrocament amb este projecte especulatiu.

La Coordinadora vol recordar que l’Ajuntament de Paterna (Horta Oest, València) ja va aprovar esta legislatura una moció que declarava Les Moles com a Paratge Natural Municipal. No entenen que ara l’alcalde lluite contra esta nova figura de protecció. Exigim que Sagredo respecte els acords plenaris. Perquè si no, que exemple estem donant als veïns i veïnes quan ni el màxim representant del municipi respecta les institucions?

La Coordinadora també critica que Sagredo represente més els interessos d’Intu, empresa amb seu en un paradís fiscal, que a la ciutadania de Paterna. I recorda que este alcalde està sent investigat en els jutjats per dos possibles delictes de corrupció i que ja té una sentència condemnatòria, per atemptar contra els drets fonamentals d’un partit de l’oposició.

No entenem que preferisca escanyar Paterna entre vials i infraestructures en comptes de donar suport a l’ampliació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del Túria, que suposa connectar el terme municipal amb un parc natural. I, així, millorar la qualitat de vida de la ciutadania de tots els barris de Paterna. Des de la Coordinadora li recomanen a Sagredo que escolte a les associacions del comerç, veïnals i ecologistes i s’implique en la redacció d’un bon pla d’usos per al Paratge Natural Municipal de Les Moles per a garantir els usos lúdics que també reivindiquen ciclistes i corredors.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Intu Mediterrani: La saturació d’un model

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles