Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > La Costera rep la visita de l’Escola de Nadal de Puçol

Horta Nord

La Costera rep la visita de l’Escola de Nadal de Puçol

50 xiquets descobrixen el pulmó verd del seu poble amb AE-Agró

dilluns 7 de gener de 2019, per  AE-Agró

El passat dijous, 3 de gener, els alumnes de primària de l’Escola d’Estiu de l’Ajuntament de Puçol (Horta Nord, València) van visitar el Paratge Natural Municipal de La Costera. En total, uns 50 xiquets i xiquetes de Puçol van descobrir el pulmó verd del seu poble amb Acció Ecologista-Agró, associació que custodia esta muntanyeta de la Serra Calderona des de 2011. Durant la seua visita, els menuts van jugar a l’Aula Natura de La Costera, van descobrir la flora d’este paratge passejant pel seu itinerari botànic i, a més a més, van plantar aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia) i garroferes (Ceratonia siliqua).

Després de rebre el passat mes de juliol als alumnes de l’Escola d’Estiu de l’Ajuntament de Puçol (Horta Nord, València), el passat dijous, 3 de gener, La Costera va obrir de nou les seues portes per a rebre als menuts de l’Escola de Nadal. En esta ocasió van ser uns 50 xiquets i xiquetes de primària que, dividits en tres grups, van realitzar diferents tallers d’educació ambiental amb Acció Ecologista-Agró i els monitors de l’Escola de Nadal.

Concretament amb AE-Agró els menuts van realitzar dos activitats. La primera va ser un passeig per l’itinerari botànic de La Costera, durant el qual els alumnes de l’Escola de Nadal van descobrir les espècies de flora més representatives d’este paratge natural municipal. La segona activitat va consistir a plantar aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia) i garroferes (Ceratonia siliqua) prop del viver forestal d’esta muntanyeta de la Serra Calderona, que AE-Agró custodia des de 2011.

A més a més, amb els monitors de l’Escola de Nadal els menuts van aprendre en l’Aula Natura de La Costera les espècies de fauna que podem trobar en este paratge natural municipal. I també el cicle de l’aigua, treballs tradicionals vinculats al món rural, els minerals d’esta muntanyeta de la Serra Calderona o com contar els anys d’un arbre a partir de la seua soca.

Taller de bombes de llavors

La visita a La Costera del passat dijous va ser la segona col·laboració d’AE-Agró amb l’Escola de Nadal de l’Ajuntament de Puçol. El dijous anterior, 27 de desembre, ens vam desplaçar fins al col·legi Jaume I per a realitzar un taller de nendo dango amb els 60 alumnes d’infantil de l’Escola de Nadal. Amb ells vam elaborar bombes de llavors de flora dunar, que els menuts es van emportar per a llançar després a la platja de Puçol.

La pròxima activitat a La Costera serà este dissabte, 12 de gener, quan este paratge natural municipal acollirà, per tercer any consecutiu, el Pequetrail que organitza Cor i Muntanya Puçol i amb la qual col·labora AE-Agró. Si estàs interessat en esta activitat, en la qual participa per primera vegada Corremón com a entitat organitzadora, consulta el següent enllaç: Picaio CiM Trail 2019.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Custòdia del territori i restauració dunar a Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles