Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Acomiadem l’any amb un capvespre meditatiu al Tancat de la (...)

Custòdia del Territori

Acomiadem l’any amb un capvespre meditatiu al Tancat de la Pipa

Volem agrir-vos a totes i tots el vostre suport i desitjar-vos un feliç 2019!!!

dimecres 9 de gener de 2019, per  AE-Agró

El dijous 27 de desembre el Tancat de la Pipa va acomiadar el 2018 amb un capvespre meditatiu. L’objectiu de la cita era experimentar els beneficis del silenci en un entorn privilegiat com és el Parc Natural de l’Albufera. Amb esta activitat, organitzada per Acció Ecologista-Agró, va finalitzar la programació anual d’ús públic del Tancat de la Pipa, que esta temporada ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. Des d’AE-Agró, com a entitat que custodia amb SEO/BirdLife esta reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), volem agrair-vos el vostre suport i desitjar-vos un feliç 2019!!!

Després de l’èxit del capvespre meditatiu amb el qual vam acomiadar el 2017, el passat 28 de desembre vam decidir dir adéu a l’any al Tancat de la Pipa repetint esta convocatòria. Acompanyats de nou per Gisela Casao, mestra de Tai-Chi i Qigong, vam organitzar una sessió de mindfulness al Parc Natural de l’Albufera de València. L’objectiu? Doncs, experimentar els beneficis del silenci i, per descomptat, del contacte directe amb la natura.

La cita va arrancar a la Gola de Pujol, des d’on vam anar en barca fins al Tancat de la Pipa, reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que es troba sota la custòdia del territori d’Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife. Quan vam arribar a la Pipa vam treballar amb Gisela Casao l’atenció conscient i la meditació, connectant així amb la natura i amb nosaltres mateixos. I ho vam fer fins a la posta del Sol, anunciada en el cel pel vol dels picaports (Plegadis falcinellus) i dels arpellots de marjal (Circus aeruginosus).

Amb este capvespre d’excepció va finalitzar la programació anual d’ús públic del Tancat de la Pipa, que esta temporada ha comptat per primera vegada amb el suport de l’Ajuntament de València. Esta programació ha inclòs activitats de tot tipus. Per exemple, l’últim mes de l’any, entre altres convocatòries, també vam organitzar un taller de bombes de llavors amb la tècnica Nendo Dango. La cita va ser el diumenge 2 de desembre. Eixe dia vam fabricar i llançar bombes de llavors de bova (Typha domingensis) per les llacunes de la Pipa, ja que està planta palustre és ideal com a zona de cria per a les aus aquàtiques.

A més a més, paga la pena destacar que en desembre també hem alliberat dos nous exemplars de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) en la reserva. La pròxima primavera, quan convoquem una nova edició del Projecte Emys, esperem retrobar-nos amb elles i amb la resta de tortugues autòctones que hem introduït durant els darrers anys en la Pipa amb la col·laboració del Servei de Vida Silvestre de la Conselleria de Medi Ambient.

Finalment, destacar que ja han començat a florir els narcisos de nadales (Narcissus tazetta) que vam plantar en abril durant un voluntariat. Esta planta bulbosa molt de l’època, com ho indica el seu nom, dóna un magnífic toc de verdor a la vora de les séquies i les seues precioses flors tenen una aroma deliciosa.

2018 ha sigut un any molt intens i gratificant per a tot l’equip del Tancat de la Pipa. I ho ha sigut gràcies al suport de tota la gent que feu possible este pioner projecte de custòdia del territori. En 2019 anem a treballar per a continuar aportant el nostre granet d’arena a la conservació del Parc Natural de l’Albufera de València. I esperem poder contar de nou amb les vostres propostes i la vostra participació. Feliç 2019!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Primer curs per a formar barquers com a guies de l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?