Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Aplaudim la decisió de la Generalitat de rebutjar el projecte d’Intu (...)

Pam a pam

Aplaudim la decisió de la Generalitat de rebutjar el projecte d’Intu Mediterrani

Des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles agraïm a la Conselleria de Medi Ambient que no haja cedit a les pressions de la multinacional britànica

dijous 10 de gener de 2019, per  AE-Agró

El passat dimarts, 8 de gener, la Conselleria de Medi Ambient remetia a l’Ajuntament de Paterna (Horta Oest, València) la inadmissió de la sol·licitud de reclassificació del sòl rústic de Les Moles per a poder albergar el macrocentre comercial Intu Mediterrani. La reclassificació impulsada per la multinacional britànica Intu suposava destruir més de milió i mig de metres quadrats d’este paratge natural. Des de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, volem felicitar a la Generalitat Valenciana per esta decisió valenta i per no cedir al xantatge continuat de la multinacional.

El paratge de Les Moles de Paterna (Horta Oest, València) inclou les partides del Rabossar, la Cova de la Mel, el Ciscar i els Pixadors i representa una àrea forestal i de sòl agrícola amb una superfície de 471 hectàrees. Concretament, de sòl rústic no urbanitzable. A finals de l’any passat, este paratge va ser inclòs en el Parc Natural del Riu Túria per ser una zona d’alt interés per a l’oci en família, compatible amb els objectius de conservació i millora de l’espai natural. Les Moles es troben en una zona privilegiada, a pocs quilòmetres de València, enmig del futur Anell Ciclista de l’Horta i ben comunicat per metro amb la capital.

El paratge compta amb una senda que abasta tota la seua superfície i la connecta amb el Parc Natural del Riu Túria, el Mas del Rosari, La Lloma Llarga-Valterna, La Canyada, el centre de Paterna i el futur Anell Ciclista de l’Horta. Actualment existixen més de 70 quilòmetres d’itineraris utilitzats per a fer senderisme, BTTX, running i esports en contacte amb la natura. Ara, amb la protecció de la zona, la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, planeja senyalitzar els ja existents tenint en compte els nivells de dificultat.

Les Moles també té una orografia idònia per a l’adequació d’un rocòdrom semiartificial en un dels seus desnivells de més de 10 metres d’alt per 100 d’ample, que oferix l’avantatge de poder gaudir de l’escalada a pocs quilòmetres de València i en un entorn natural. Per a la Coordinadora disposar d’un bosc periurbà de les característiques del de Les Moles suposa un gran privilegi. Per este motiu, la Coordinadora ha vingut defensant este paratge pel seu valor ecològic com a pulmó verd i per l’ús que els veïns de la comarca li donen.

Ara, gràcies a la decisió de la Conselleria de Medi Ambient, totes i tots podrem continuar gaudint de Les Moles i els seus valors naturals. Fins i tot Juan Antonio Sagredo, alcalde socialista de Paterna i un dels principals defensors del macrocentre comercial Intu Mediterrani. Des de la Coordinadora esperem que Sagredo s’oblide ja d’este projecte especulatiu, que res aporta ni a l’economia ni al mercat laboral de la comarca, i abrace la inclusió de Les Moles al Parc Natural del Riu Túria, col·laborant en l’elaboració d’un pla d’usos de la zona.

Ara és el moment perquè l’alcalde de Paterna es reconcilie amb el medi ambient i promoga, mitjançant un procés de participació ciutadana, el pla d’usos de Les Moles. I així convertir este paratge en la porta d’entrada del Parc Natural del Riu Túria, tal com volen les associacions de veïns, les agrupacions de comerciants, els moviments d’acció social i els grups de defensa de la natura i animalistes.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Intu Mediterrani: regrés al passat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?