Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > La Colla Verda aposta per la biodiversitat urbana

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda aposta per la biodiversitat urbana

Este hivern et convidem a descobrir la vida que amaguen els jardins de Sagunt

dijous 10 de gener de 2019, per  AE-Agró

La Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, arranca l’any amb una campanya d’activitats per a donar a conéixer la biodiversitat urbana i els serveis ambientals que ens oferix la fauna auxiliar. Amb este objectiu la Colla Verda programarà durant l’hivern tres voluntariats en jardins amb la col·laboració de La Granja de Bitxos. El primer serà el pròxim dissabte 19 de gener al Riu Palància. Concretament en el tram urbà de Pedres Blaves, on revisarem les caixes-niu per a ocells insectívors i l’hotel per a insectes que vam instal·lar l’any passat. T’esperem!!!

Els jardins de Sagunt (Camp de Morvedre, València) són la llar de diferents espècies de fauna que troben en els seus arbres i edificis un refugi on passar l’hivern o criar quan arriba el bon temps. Parlem d’ocells, rates penades i insectes que en molts casos ens aporten serveis ambientals, motiu pel qual se’ls denomina fauna auxiliar. Des de la Colla Verda volem donar a conéixer estes espècies de fauna urbana i, a més a més, posar el nostre granet d’arena per a millorar la seua conservació.

Per este motiu, este hivern hem programat una campanya de tres voluntariats en jardins amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, una cooperativa valenciana especialitzada en la conservació de la biodiversitat. La primera cita serà el pròxim dissabte 19 de gener en el Riu Palància al seu pas per Sagunt. Concretament en el tram urbà de Pedres Blaves, on revisarem les caixes-niu per a ocells insectívors i l’hotel per a insectes que vam instal·lar l’any passat. I, en funció del resultat de la revisió, col·locarem de nous.

En segon voluntariat serà el dissabte 23 de febrer al Jardí de Ferrodisa (Port de Sagunt), on instal·larem caixes-niu per a ocells i també hotels per a insectes. Finalment, el dissabte 30 de març realitzarem el tercer voluntariat de la campanya a la Gerència, on revisarem les caixes-niu, els refugis per a rates penades i els hotels per a insectes instal·lats en anys anteriors en este jardí urbà del Port de Sagunt.

Durant estes tres activitats explicarem que espècies ocupen cada refugi per a fauna i quin és el servei ambiental que ens oferixen. Les rates penades, per exemple, controlen les poblacions de mosquits. Els ocells insectívors s’alimenten del cuc del pi (Thaumetopoea pityocampa). I les marietes i les vespes i abelles solitàries que ocupen els hotels per a insectes ens ajuden a lluitar contra les plagues que afecten la vegetació dels jardins.

Per a participar en estos tres voluntariats de la Colla Verda, que començaran a les 10:30 hores, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonant als matins al 960 263 617. T’apuntes???

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda tanca l’any amb una plantació de flora dunar a les Cases de Queralt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?