Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Hivern de natura i muntanya a La Costera de Puçol

Horta Nord

Hivern de natura i muntanya a La Costera de Puçol

Vine a descobrir este paratge natural que custodiem a la Serra Calderona!!!

dimecres 23 de gener de 2019, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord et convida a participar en la campanya d’activitats "Hivern Verd a La Costera", iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. De gener fins a març, AE-Agró Horta Nord programarem cinc activitats en este paratge natural municipal de la Serra Calderona: el Dia de l’Arbre, el Dia de l’Arbust, una jornada d’observació astronòmica, una ruta teatralitzada i el Pequetrail, una cursa de muntanya per als més menuts que es va celebrar el dissabte 12 de gener. Este hivern, vine a descobrir La Costera i a gaudir de la natura i la muntanya!!!

El passat dissabte 12 de gener va arrancar la campanya d’activitats "Hivern Verd a La Costera" amb el Pequetrail. Esta cursa de muntanya infantil, organitzada per Cor i Muntanya Puçol i Corremón, va reunir a unes quaranta persones en este paratge natural municipal. La cita va comptar amb la participació d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, que va instal·lar un punt informatiu per a explicar el treball de custòdia del territori que desenvolupem en esta muntanyeta de la Serra Calderona. A més a més, amb la col·laboració de Kyrios Educación, també vam realitzar un divertit joc sobre residus per als participants en el Pequetrail i una visita guiada per l’itinerari botànic d’este paratge natural.

La pròxima activitat de la campanya "Hivern Verd a La Costera" serà este dissabte, 26 de gener, quan celebrarem a les 10:00 hores el Dia de l’Arbre en l’entorn dels antics polvorins de Riotinto. Concretament en una zona propera a l’Aula Natura i l’Aula Multiosos de La Costera que, entre 2014 i 2015, va patir la plaga del Thomicus destruens i l’Orthotomicus erosus. Plantarem pins blancs (Pinus halepensis), garroferes (Ceratonia siliqua) i llentiscles (Pistacia lentiscus), entre altres espècies autòctones, i també aprofitarem per a eliminar l’exòtica i invasora banderita española (Lantana camara).

El dissabte 23 de febrer, també a les 10:00 hores, convocarem el Dia de l’Arbust per a construir en La Costera un bar per a ocells, projecte de restauració forestal conegut tècnicament com a nucli de dispersió de llavors. Com construirem este particular bar? Doncs, plantant en esta muntanyeta de la Serra Calderona llentiscles i altres arbustos mediterranis, com per exemple aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia).

Però, abans del Dia de l’Arbust, organitzarem una nova jornada d’observació astronòmica amb Amadeo Aznar (Astronomía para Todos). La cita serà el dissabte 9 de febrer, a les 17:30 hores, en l’Aula Multiusos de La Costera. Com en altres ocasions, l’activitat arrancarà amb una xerrada a càrrec d’Amadeo Aznar i després realitzarem l’observació astronòmica amb els seus telescopis. Per a participar en esta activitat, que està limitada a 50 persones, cal inscripció prèvia que pots formular ja enviant un correu electrònic a info@apt.com.es.

Finalment, el dissabte 9 de març acomiadarem l’hivern a La Costera amb la ruta teatralitzada de Calderona Viva Saps com fer un aeroport d’abelles? Esta activitat per a tota la família, que discorre per l’itinerari botànic del paratge, començarà a les 11:00 hores i, com l’observació astronòmica, té places limitades. Concretament 30. Si vols vindre, apunta’t ja enviant un correu electrònic a info@calderonaviva.com.

Des d’AE-Agró Horta Nord t’animem a participar en totes estes activitats de natura i muntanya i també a implicar-te en la custòdia del territori de La Costera, un projecte que funciona gràcies a l’esforç voluntari d’un xicotet grup de veïnes i veïns de Puçol. Si estàs interessat a sumar-te a este projecte o tens qualsevol dubte sobre les convocatòries de la campanya "Hivern Verd a La Costera", telefona al 691 077 424. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera rep la visita de l’Escola de Nadal de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles