Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > La Conselleria es compromet a prendre mesures contra la contaminació (...)

Camp de Morvedre

La Conselleria es compromet a prendre mesures contra la contaminació industrial al Port de Sagunt

Traslladem a l’administració valenciana la preocupació veïnal per la qualitat de l’aire que respirem a la comarca del Camp de Morvedre

divendres 25 de gener de 2019, per  AE-Agró

Este dimarts, 22 de gener, la Plataforma Morvedre Aire Net es va reunir al Port de Sagunt amb Joan Piquer, director general de Qualitat Ambiental, per a tractar temes relacionats amb la contaminació a la comarca. A la reunió, celebrada a la seua d’Acció Ecologista-Agró, van assistir el regidor d’Urbanisme de Sagunt per ADN Morvedre, Pablo Abilleira; el coordinador comarcal d’Esquerra Unida, Miguel Navarro; i la diputada autonòmica per Compromís Teresa Garcia. També van participar membres de la Federació de Veïns de Sagunt i ciutadans i ciutadanes preocupats per la qualitat de l’aire en els entorns industrials.

Amb esta reunió amb este alt càrrec de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural culmina el treball efectuat per la Plataforma Morvedre Aire Net al llarg del darrer any. I ho fa amb un compromís ferm de l’administració valenciana per a aconseguir millores ambientals i de la qualitat de l’aire en la comarca del Camp de Morvedre. Durant la reunió es va traslladar la preocupació creixent en barris com La Forja, Ferroland o Baladre per l’emissió de partícules de pols industrial de les empreses limítrofes, pel soroll que estes produïxen i per la proximitat a col·legis, vivendes i inclús l’Hospital.

Cal mesurar de forma més acurada les substàncies que emeten les indústries, ja que les estacions de la Conselleria es troben allunyades dels punts d’emissió, i els veïns volen saber els efectes de la contaminació en les zones més pròximes, que són les més exposades a molèsties i afeccions de les activitats. És per això que Joan Piquer es va comprometre a instal·lar un nou mesurador específic de partícules en l’estació de mesura del Port de Sagunt. I traslladar l’estació a les zones més sensibles, com el col·legi Victoria i Joaquin Rodrigo. Igualment, s’instal·laran captadors mòbils i altres aparells de mesura en altres punts encara per determinar.

Per altra banda, la Conselleria s’ha compromés, arran de la petició veïnal, a coordinar-se amb l’Ajuntament de Sagunt i el CEAM (Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani) per a analitzar químicament la composició de les partícules que estan servint de mostra en el Pla de Qualitat de l’Aire, que el consistori està desenvolupant actualment.

Des de la Plataforma Morvedre Aire Net s’aplaudix igualment les iniciatives d’associacions de veïns com La Forja que, amb la col·laboració de CAVECOVA (Confederació d´Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana), realitzaran mesures per a comprovar el nivell de partícules. La plataforma s’oferix a ampliar l’àmbit de treball a més associacions, per a poder treballar així amb totes les persones preocupades i interessades en la millora de la qualitat ambiental en el Port de Sagunt.

Des de Morvedre Aire Net, entitat que compta amb el suport d’Acció Ecologista-Agró, esperem que, amb la col·laboració de tots, es dugen a terme les mesures necessàries per a acabar amb la contaminació, tindre una indústria neta i un futur saludable.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les pedreres de Lafarge-Holcim incomplixen la normativa d’emissions a l’atmosfera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?