Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Volem la passarel·la del Pont de Ferro de Fortaleny!

Muntanyeta dels Sants

Volem la passarel·la del Pont de Ferro de Fortaleny!

La Diputació deixa a mitges la restauració d’esta històrica infraestructura

dilluns 28 de gener de 2019, per  AE-Agró

El passat 17 de gener es va inaugurar el Pont de Ferro de Fortaleny (La Ribera Baixa, València), una històrica infraestructura que després de pràcticament una dècada per fi ha sigut restaurada per la Diputació de València. El Pont de Ferro és ara una via per a ciclistes i vianants per on travessar el Riu Xúquer d’una manera sostenible. Però, el projecte s’ha quedat a mitges, ja que falta la passarel·la que ha de connectar Sueca i Fortaleny de manera directa, tal com denuncia la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, entitat en la qual participa el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró.

Segons ha informat la Diputació de València, la segona fase del projecte de rehabilitació del Pont de Ferro de Fortaleny (La Ribera Baixa, València) eixirà a exposició pública en un parell de mesos. Així que la tan desitjada passarel·la per a vianants i ciclistes no serà una realitat fins a la pròxima legislatura. Per tant, per ara, ja podem creuar esta històrica infraestructura a peu o amb bici. Però, per a anar de Sueca a Fortaleny encara hem de fer una marrada de 800 metres.

Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny, que es va constituir en 2015 per a exigir la restauració d’esta històrica infraestructura, ja han mostrat el seu malestar. Cal recordar que portem esperant la rehabilitació del Pont de Ferro des de 2010, quan es va tancar el seu accés. I, després de pràcticament una dècada d’espera, esperaven que el projecte quedara finalitzat abans de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

Com expliquen els nostres companys del col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, que són una de les entitats fundadores de la plataforma, ara tenim una infraestructura històrica restaurada. I convertida en via per a ciclistes i vianants que ens permet travessar el Riu Xúquer d’una manera sostenible. Però, el projecte queda inacabat sense la passarel·la, que és el camí més curt entre Sueca i Fortaleny. Malauradament, la solució actual està pensada per al cicloturisme, però no per a fomentar els desplaçaments quotidians a peu i en bicicleta entre els veïns de La Ribera.

La Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny està formada pel col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, l’Associació Amics de la Muntanya de Llaurí, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, el Grup Excursionista Camins de Terra, l’Agrupació de Veïns Mestre Serrano, La Ribera en Bici, Xúquer Viu, el Club de Córrer Peus Quets, l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (AMISUCO), la Penya Barcelonista Ribera Baixa, L’Escola Ciclista de Sueca, el Club Ciclista de Corbera, el Club d’Atletisme de Corbera i la Cooperativa Paleta d’Ocres.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Volem un pont, no un "florero"

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?