Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol

Horta Nord

Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol

Restaurem la vegetació autòctona en esta muntanyeta de la Serra Calderona

dimecres 30 de gener de 2019, per  AE-Agró

Un any més, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha celebrat el Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol. La cita va ser el passat dissabte, 26 de gener, quan una trentena de voluntaris es van reunir en este paratge natural municipal per a plantar garroferes (Ceratonia siliqua), oliveres (Olea europaea), arçots (Rhamnus lycioides) i albades (Anthyllis cytisoides). A més a més, durant esta activitat, organitzada amb l’Ajuntament de Puçol, també vam eliminar la invasora banderita española (Lantana camara), una espècie exòtica que amenaça la biodiversitat d’esta muntanyeta.

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord continua treballant per a restaurar mediambientalment les zones de La Costera de Puçol que, entre 2014 i 2015, van patir la plaga del Thomicus destruens i l’Orthotomicus erosus. Esta plaga va obligar a tallar uns 500 pins blancs (Pinus halepensis) en este paratge natural municipal i els treballs forestals realitzats per a traure els arbres van danyar greument la vegetació arbustiva d’esta muntanyeta de la Serra Calderona.

A poc a poc, gràcies a la custòdia del territori que desenvolupa AE-Agró Horta Nord i l’ajuda de voluntaris, La Costera va recuperant la seua coberta verda. Per exemple amb jornades de reforestació com la del passat dissabte, 26 de gener, quan vam convocar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol el Dia de l’Arbre. La cita va reunir a una trentena de voluntaris, la majoria famílies amb xiquets i xiquetes. En total, vam plantar uns 50 arbres i arbustos. Concretament, garroferes (Ceratonia siliqua), oliveres (Olea europaea), arçots (Rhamnus lycioides) i albades (Anthyllis cytisoides).

A més a més també vam eliminar l’exòtica i invasora banderita española (Lantana camara). Esta planta originària d’Amèrica, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), és una de les 100 espècies exòtiques invasores més perilloses del món. Per això, cal estar molt atents a la seua proliferació per La Costera i evitar que s’escampe, ja que suposa una greu amenaça per a la biodiversitat autòctona.

La pròxima activitat de la campanya “Hivern Verd a La Costera” serà el dissabte 9 de febrer, quan tenim programada una nova jornada d’observació astronòmica. Tanmateix ja no queden places lliures. Això sí, per al Dia de l’Arbust, plantació que celebrarem el dissabte 23 de febrer, esteu totes i tots convidats.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol acomiada 2018 amb un taller de bombes de llavors

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?