Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Territori > Sol·licitem que es suspenga la caça en els 157 vedats sense Pla Tècnic (...)

Comissió de Territori

Sol·licitem que es suspenga la caça en els 157 vedats sense Pla Tècnic d’Ordenació Cinegètica

Mostrem el nostre suport públic a la denúncia presentada per la CGT

divendres 8 de febrer de 2019, per  AE-Agró

El passat mes de gener, la Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró va sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que, per procediment d’urgència, suspenga de manera immediata la caça en els 157 vedats privats del País Valencià que no disposen de l’obligatori Pla Tècnic d’Ordenació Cinegètica (PTOC). El motiu? Doncs, que els PTOC d’estos vedats de caça es van aprovar irregularment per silenci administratiu de la Conselleria. Estos fets van ser destapats per una denúncia de la CGT, que actualment està sent investigada per la Fiscalia Provincial de València.

L’actual Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques dictamina que la tramitació de diferents plants, com és el cas dels Plans Tècnics d’Ordenació Cinegètica (PTOC), s’ha de resoldre de forma expressa, responent als sol·licitants si els plans en qüestió estan o no aprovats. Així que la renovació quinquennal de tots PTOC del País Valencià ha d’esperar resolució positiva per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a poder continuar desenvolupant-se l’activitat cinegètica de forma legal en cada vedat.

Però, malgrat les dues advertències realitzades per l’Advocacia de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Medi Ambient ha estat aprovant irregularment els PTOC durant els darrers anys per silenci administratiu. Estes irregularitats, que actualment investiga la Fiscalia Provincial de València i que representen una infracció administrativa molt greu, han sigut denunciades per la Confederació General del Treball (CGT) del País Valencià, que va interposar un contenciós-administratiu contra la Conselleria. I, de fet, la Fiscalia ja ha demanat a Medi Ambient que suspenga la caça en els vedats que tenen el seu PTOC aprovat irregularment per silenci administratiu.

Des de la Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró volem mostrar públicament el nostre suport a la denúncia presentada per la CGT i exigim la suspensió cautelar de la caça en estos 157 vedats privats fins que la Conselleria resolga correctament la petició de renovació dels seus PTOC. De fet, el passat mes de gener ja vam presentar un escrit a Medi Ambient sol·licitant que, per procediment d’urgència, suspenguera de manera immediata la caça en estos vedats. Però, per ara, la Conselleria, que al·lega manca de recursos tècnics i humans per a tramitar correctament els PTOC, està allargant la comunicació als vedats fins que finalitze la temporada de caça, que per a la majoria d’espècies conclou este mateix mes de febrer.

El descontrol de la caça

La renovació irregular dels PTOC suposa un nou episodi en el descontrol actual en el qual està immersa la pràctica cinegètica al nostre territori. Altres símptomes són la manca d’informació que apareix a la pàgina web de la Conselleria sobre el tema de la caça, on per exemple no es pot accedir als continguts dels PTOC; les nombroses irregularitats que es produïxen durant la temporada de caça, com és el cas de l’aparició d’aus protegides escopetades tots els anys; l’excessiva pressió sobre la fauna que s’exercix en determinats vedats; l’augment de sinistres amb animals objecte de caça quan fugen de les zones on els donen mort; l’evident ineficàcia de l’activitat cinegètica per al control de les poblacions de senglars o conills que provoquen danys a l’agricultura…

Des de la Comissió de Territori d’AE-Agró denunciem totes estes irregularitats, la manca de control i, especialment, l’escassa predisposició de la Conselleria per a gestionar correctament la caça. Per això, exigim a l’administració valenciana que corregisca totes estes irregularitats i també que permeta l’accés públic a la informació sobre el funcionament de cada vedat. Per exemple, publicant els PTOC i les memòries anuals dels vedats per a conéixer el nombre d’espècies i d’individus que es cacen anualment. Així la ciutadania podrà valorar amb precisió com gestionen els caçadors les espècies cinegètiques en els vedats valencians.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Parany "científic", vergonya universitària!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles