Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > L’ampliació del Port de València i l’Accés Nord atempten contra (...)

Pam a pam

L’ampliació del Port de València i l’Accés Nord atempten contra la salut

Estos projectes augmentaran la contaminació i afavoriran el Canvi Climàtic

dilluns 11 de febrer de 2019, per  AE-Agró

Per l’Horta, les plataformes València per l’Aire i El Litoral per al Poble, les associacions veïnals del Cabanyal i de Natzaret i Acció Ecologista-Agró advertim de l’augment de la contaminació que impliquen el projecte d’ampliació del Port de València i l’Accés Nord que impulsen l’Autoritat Portuària de València (APV), la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Foment. Estos projectes, a més a més d’empitjorar la qualitat de l’aire a València i el seu entorn metropolità, contradiuen la política estatal de lluita contra el Canvi Climàtic.

La projectada ampliació del Port de València i l’Accés Nord representarà un inevitable augment de la contaminació de l’aire de la ciutat, especialment en els barris de Natzaret, Cabanyal i el Grau. Al trànsit de camions pesats, caldria sumar les activitats de les grues del Port, alimentades amb gasoil, i l’ampliació del trànsit de vaixells de mercaderies i creuers.

D’altra banda, la mateixa Autoritat Portuària de València (APV) estima que amb l’Accés Nord al Port i l’ampliació d’aquest, el trànsit augmentaria fins a arribar a 9.000 camions al dia. Amb això, en els pròxims anys pujaran les emissions contaminants sobre la nostra ciutat.

També cal comptabilitzar el gran impacte de les emissions generades per les obres faraòniques implicades en la construcció d’una "autovia submarina", sense oblidar l’impacte de l’alteració i destrucció ambiental que acompanyarien a estes obres sobre els agroecosistemes de l’Horta, els ecosistemes del litoral i els metabolismes dels fons marins. I fins i tot sobre el Parc Natural de l’Albufera de València.

Greus efectes sobre la salut

Recordem que les dades de l’Agència Europea de Medi Ambient apunten al diòxid de nitrogen i partícules fines (PM2,5), que emeten els motors dièsel, predominants en camions, grues, vaixells de mercaderies i creuers, com a causant de prop de 30.000 morts prematures anuals a Espanya.

Segons la mateixa agència, estos danys a la salut humana costen als Estats membres de la Unió Europea (UE) entre 43.000 i 46.000 milions d’euros a l’any. És a dir, el conjunt dels danys econòmics, ambientals i sanitaris, molts d’ells irreversibles, que generaria l’Accés Nord i l’ampliació del Port de València superarien per creixes els beneficis econòmics empresarials esperats.

Increment del Canvi Climàtic

Cap govern que e prenga de debò el Canvi Climàtic pot continuar optant per l’ampliació d’uns projectes i activitats que indubtablement augmentaran les emissions de CO2 a l’atmosfera i fomentaran el tràfic de mercaderies per carretera, en lloc de prioritzar el transport per ferrocarril.

Per l’Horta, les plataformes València per l’Aire i El Litoral per al Poble, les associacions veïnals del Cabanyal i de Natzaret i Acció Ecologista-Agró sol·licitem al Govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana que renuncien a este nou projecte megalòman, fàustic i innecessari d’expansió portuària, les obres del qual i el seu funcionament tindrien conseqüències molt nocives per a la salut de la ciutat i de la seua àrea metropolitana.

Contràriament, València i el benestar urbà necessiten que es dediquen les quantioses inversions públiques projectades a la millora del transport públic metropolità, a la recuperació de la qualitat ambiental de l’aire urbà de la ciutat, a la protecció i recuperació agrícola i ambiental de l’Horta i a la seua connexió amb el litoral i el Parc Natural de l’Albufera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró rebutja ampliar la V-21 per agreujar la contaminació i el procés de Canvi Climàtic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles