Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > Els col·legis de Sagunt tornen a celebrar el Dia Escolar de l’Arbre (...)

Educació Ambiental

Els col·legis de Sagunt tornen a celebrar el Dia Escolar de l’Arbre amb AE-Agró

Més de 600 xiquets participen un curs més en esta iniciativa educativa

dimarts 19 de febrer de 2019, per  AE-Agró

Durant gener i febrer, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró ha visitat els col·legis de Sagunt (Camp de Morvedre, València) per a celebrar el Dia Escolar de l’Arbre amb els alumnes de 5é. Enguany 16 centres han participat en esta iniciativa educativa que consta de dues dinàmiques: un taller a classe sobre la importància de la vegetació i una plantació d’espècies aromàtiques. El Dia Escolar de l’Arbre, en el qual han participat més de 600 menuts, forma part del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt, que també inclou els voluntariats de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa!

Conscienciar els xiquets sobre la importància de la vegetació. Este és l’objectiu del Dia Escolar de l’Arbre, una iniciativa de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró que este curs s’ha desenvolupat en 16 Centres d’Ensenyament Infantil i Primària (CEIP) de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Concretament entre els mesos de gener i febrer, quan més de 600 alumnes de 5è de primària han participat en esta proposta educativa.

Esta activitat consta d’una primera part teòrica, en la qual els alumnes realitzen un taller a classe per a descobrir la importància de la vegetació, les activitats humanes que la posen en perill i què podem fer per a tindre més arbres. Per exemple, reciclar paper, plantar arbres i arbustos i, sobretot, conservar els boscos que ja tenim.

Durant este taller, a més a més, els alumnes repassen continguts que ja han donat a l’escola, com el procés de la fotosíntesi o la cadena alimentària. I també prenen consciència de la importància de les plantes i dels serveis ambientals que ens oferixen: producció d’oxigen, aliments, biodiversitat, protecció del sòl fèrtil, recàrrega d’aqüífers, paisatge...

Quan finalitza la part teòrica, els menuts baixen al pati del col·legi o visiten un jardí pròxim a l’escola, on realitzen una plantació d’espècies aromàtiques mediterrànies. Enguany, entre tots els centres educatius de Sagunt i el Port han plantat més de 400 timonets (Thymus vulgaris), romers (Rosmarinus officinalis) i espígols (Lavandula angustifolia) i sàlvia comuna (Salvia officinalis).

Des d’AE-Agró volem agrair els col·legis de Sagunt que un curs més hagen volgut compartir amb nosaltres l’experiència del Dia Escolar de l’Arbre. Especialment volem reconéixer la col·laboració dels professors i professores, ja que sense la seua ajuda i la implicació dels més menuts este projecte no portaria més de dues dècades pintant de verd les escoles de la capital del Camp de Morvedre.

A més a més, volem agrair a l’Ajuntament de Sagunt la seua aposta per esta iniciativa i per la resta d’activitats que desenvolupem amb el Programa Municipal d’Educació Ambiental, que també inclou els voluntariats mediambientals de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa! amb els instituts de Sagunt.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Arranca un nou curs d’educació ambiental al Camp de Morvedre

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?