Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > La bici no és el problema, es part de la solució

València en Bici

La bici no és el problema, es part de la solució

No podem permetre que determinats polítics tornen a comandar la mobilitat

dimecres 20 de febrer de 2019, per  AE-Agró

En les últimes setmanes alguns partits polítics han amenaçat a desmantellar certs carrils bici de la ciutat de València en cas d’arribar al govern local al maig. Eliminar carrils bici ja construïts, o actualment en construcció, suposaria un fre a l’ús de la bicicleta a la nostra ciutat. Estos partits polítics, així com certs mitjans de comunicació i algunes entitats socials, tracten de presentar a la bicicleta com un problema per a la ciutat de València.

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró volem manifestar que la bicicleta, lluny de ser un problema, és part de la solució als problemes ambientals i socials causats per l’excessiu trànsit motoritzat: emissions contaminants, soroll, calfament global, accidents, sedentarisme, embossos, desigual distribució i ús del carrer…

No obstant això, s’ha orquestrat una campanya per a desprestigiar a la bicicleta i les polítiques que afavorixen el seu ús (també el dels patinets) per part dels qui no volen reconéixer, encara que en el fons ho saben, que l’ús massiu de l’automòbil és el causant de molts problemes, deliberadament invisibilitzats, amb els quals hem conviscut durant dècades.

Es tracta de problemes locals molt greus, l’abast dels quals també és a escala planetària. Estos problemes incidixen de forma directa en la salut de la població, causant greus malalties i la mort prematura de milions de persones a les nostres ciutats. Podríem denominar-ho com la “naturalització social de l’automòbil”, una conducta molt similar a altres com fumar en espais públics, que quasi sempre conduïxen a la individualització dels problemes socials, negant solucions d’índole col·lectiva.

Per nosaltres i les generacions esdevenidores, no ens podem permetre que corrents d’opinió basades en una visió egoista, interessada i irresponsable de certes entitats i representants polítics tornen de nou a comandar les polítiques de mobilitat de la nostra ciutat. Per això, el diumenge 31 de març convocarem una bicifestació en defensa dels nous carrils bici i de la resta d’infraestructures ciclistes de València. Pren nota!!! T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Per una ordenança de mobilitat més beneficiosa per a les persones i per a València

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?