Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Vigília per les víctimes dels accidents nuclears

Tanquem Cofrents

Vigília per les víctimes dels accidents nuclears

Acció a les Torres de Serrans amb motiu de l’aniversari de Fukushima

dilluns 11 de març de 2019, per  AE-Agró

Este dilluns, 11 de març, es complix el huité aniversari del desastre nuclear de la central japonesa de Fukushima. Per este motiu, la plataforma Tanquem Cofrents va protagonitzar, ahir diumenge, una vigília enfront de les Torres de Serrans en record de les víctimes dels accidents nuclears. Amb esta acció, a més a més d’honrar a les víctimes, la plataforma ha volgut mostrar el seu desacord amb el calendari de tancament de les centrals espanyoles pactat pel Govern del PSOE i la indústria nuclear. Per a Tanquem Cofrents, este calendari suposa allargar irresponsablement la vida d’unes envellides i obsoletes centrals.

La plataforma Tanquem Cofrents va organitzar anit, 10 de març, vespra del huité aniversari de la catàstrofe de Fukushima, una vigília a València en record de les víctimes dels accidents nuclears. Esta acció, que va tindre lloc enfront de les Torres de Serrans, va consistir a dibuixar amb veles en el sòl el lema “Fukushima mai més. Tanquem Cofrents”.

A continuació, els participants en la vigília van guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes dels accidents de Txernòbil, Fukushima i la resta de desastres nuclears. Com a cloenda de l’acte es va llegir un manifest, que criticava el calendari de tancament de les centrals espanyoles pactat per la indústria nuclear i el Govern del PSOE.

Per a la plataforma Tanquem Cofrents, este calendari suposa allargar irresponsablement els períodes de funcionament de les nuclears espanyoles molt més enllà de les seues bases de disseny, multiplicant així exponencialment el risc d’accident greu en unes instal·lacions velles, obsoletes i deteriorades.

Pel que respecta a la nuclear valenciana, la plataforma, que compta amb la participació d’Acció Ecologista-Agró, va exigir de nou el tancament Cofrents en 2021 com a data límit. I no en 2030, com contempla el calendari pactat pel Govern central i la indústria nuclear durant unes negociacions que s’han realitzat d’esquena a la ciutadania i sense ni tan sols consultar a la resta d’organitzacions polítiques ni de la societat civil.

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acció en record del desastre nuclear de Txernòbil

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles