Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Xiulem per un tren públic de qualitat

València en Bici

Xiulem per un tren públic de qualitat

Volem un ferrocarril social, segur, accessible i sostenible!

dimarts 12 de març de 2019, per  AE-Agró

El passat dissabte, 9 de març, es van organitzar manifestacions sota el lema ’Xiulem pel Tren’ a València, Tortosa, Ontinyent, Salou i Manresa per a exigir millores en el ferrocarril públic. Concretament en el de rodalia i en el de mitja distància, uns serveis ferroviaris que es troben infrafinançats. El motiu? Doncs, que el tren d’alta velocitat, l’AVE, continua acaparant la major part del pressupost ferroviari. València en Bici-Acció Ecologista-Agró es va sumar a esta protesta i va participar en la manifestació celebrada a l’Estació del Nord, on vam xiular per un tren de qualitat, social, segur, accessible i sostenible.

En 2018, un 80% dels pressupostos ferroviaris de l’Estat espanyol es van destinar de nou a les infraestructures de l’alta velocitat, l’AVE, que només beneficien un 4% dels usuaris. Mentres, en el tren convencional (rodalia i mitja distància), que utilitzem un 96% dels usuaris, només es va invertir el 20% del pressupost. Davant d’este injust repartiment pressupostari, les entitats convocants de l’acció “Xiulem pel tren” vam reivindicar el passat dissabte, 9 de març, que es centren els esforços d’inversió en el tren convencional.

Com vam denunciar durant la protesta celebrada a l’Estació del Nord de València, els 60.000 milions d’euros gastats en l’AVE suposen que cada ciutadà ha pagat uns 1.200 euros per a finançar un tren elitista, devorador de recursos naturals i econòmics i que, a més a més, aprofundix en la discriminació social. Mentres, en 2017 i 2018, només a València, s’han suprimit 2.000 trens per any del servei de rodalia i del de mitja distància per falta de personal, material o manteniment.

Com ha resultat d’esta política ferroviària, durant els darrers anys s’han perdut en el tren convencional més de deu milions d’usuàries sols a València i sempre pel mal servei prestat i per les interminables obres del Corredor Mediterrani, un AVE camuflat que no ha portat cap benefici a la ciutadania. La situació actual del ferrocarril és insostenible. Per això, exigim prioritzar les inversions en les línies de rodalia i de mitja distància, una reestructuració dels horaris i les freqüències que permeta un servei puntual i la contractació del personal necessari per a disposar d’un ferrocarril públic de qualitat i segur.

Les entitats convocants de l’acció “Xiulem pel Tren”, entre les quals es trobava València en Bici-Acció Ecologista Agró, també demanem la rehabilitació i adequació de les estacions, l’electrificació de totes les línies, impulsar el transport de mercaderies de proximitat i, per descomptat, integrar el ferrocarril amb la resta de transports públics urbans. El motiu? Doncs, perquè apostar per un transport públic de qualitat es traduïx en un impacte positiu en la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats.

Volem un tren públic, social, segur, accessible, sostenible i de qualitat. I açò només serà possible, com acabem d’explicar, si deixem de malbaratar recursos en l’AVE i centrem les inversions a millorar el servei de rodalia i de mitja distància.

L’aperitiu del carril bici

A més a més de participar en l’acció “Xiulem pel Tren” paga la pena destacar que València en Bici-AE Agró va estrenar el passat mes de febrer una nova iniciativa. Parlem dels “Aperitius del carril bici”, una cita que vam convocar per primera vegada el passat diumenge 17 de febrer i que tenia com a objectiu recórrer, conéixer i celebrar els nous carrils bici del Cap i Casal.

Esta iniciativa forma part de la campanya per a salvar els nous carrils bici i la resta d’infraestructures ciclistes de València que, com la mateixa bicicleta, estan patint l’embat dels sectors més conservadors de la ciutat. Si vols, pots ajudar-nos a salvar els carrils bici signant la ciberacció que hem posat en marxa i també participant en la bicifestació convocada per al 31 de març.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Besos per a salvar l’amor entre la bici i el tren

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?