Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Romeu, sí o sí, Paratge Natural Municipal

Camp de Morvedre

Romeu, sí o sí, Paratge Natural Municipal

La Conselleria de Medi Ambient no pot deixar escapar esta històrica oportunitat per a protegir esta emblemàtica muntanya litoral de Sagunt

dimecres 13 de març de 2019, per  AE-Agró

Este divendres, 15 de març, el Ple del Consell tindrà novament l’oportunitat d’aprovar el Paratge Natural Municipal de la Muntanya de Romeu. El passat divendres, 8 de març, Elena Cebrián, consellera de Medi Ambient, va paralitzar la protecció d’esta emblemàtica muntanya litoral de Sagunt (Camp de Morvedre, València) argumentant que necessitava un informe jurídic sobre possibles responsabilitats patrimonials de la Generalitat Valenciana. Dues setmanes abans, van ser els consellers del PSPV-PSOE els qui van argüir motius semblants per a no aprovar la declaració d’este Paratge Natural Municipal.

Des d’Acció Ecologista-Agró, organització que reivindica des de 2004 la declaració de Romeu com a Paratge Natural Municipal, volem mostrar el nostre malestar amb la situació actual. Un malestar que, de fet, vam escenificar dues vegades la setmana passada. Primer, concentrant-nos a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana el passat dijous, 7 de març, amb els companys de la Plataforma Romeu-Bonilles. I després el diumenge, 10 de març, quan vam protagonitzar una marxa reivindicativa pel centre històric de Sagunt (Camp de Morvedre, València).

El diumenge estava tot enllestit per a celebrar la promesa i tan desitjada declaració de Romeu com a Paratge Natural Municipal. Amb la Plataforma Romeu-Bonilles i el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre anàvem a celebrar el Dia de l’Arbre en esta emblemàtica muntanya de Sagunt en una jornada que, fins i tot, comptava amb la col·laboració de l’ajuntament.

Però, la negativa d’Elena Cebrián a signar l’aprovació del Paratge Natural Municipal de Romeu ens va deixar amb la mel en els llavis. La consellera de Medi Ambient, pressionada per Lafarge-Holcim, multinacional que explota una pedrera en esta muntanya, va argumentar que necessitava un informe jurídic sobre possibles responsabilitats patrimonials de la Generalitat Valenciana abans de donar el seu vistiplau a la protecció de Romeu.

Des d’AE-Agró considerem que estem davant d’una oportunitat històrica que no podem deixar escapar per a declarar Romeu com a Paratge Natural Municipal. Sí o sí, este divendres s’ha de protegir esta emblemàtica muntanya litoral de Sagunt. Així que pel bé del nostre patrimoni forestal, li exigim a Elena Cebrián valentia. Estem cansats ja de les seues excuses.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les pedreres de Lafarge-Holcim incomplixen la normativa d’emissions a l’atmosfera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?