Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Noticias > Al·leguem al Pla General Estructural d’Énguera per a evitar (...)

La Costera

Al·leguem al Pla General Estructural d’Énguera per a evitar l’obertura de noves pedreres

Estes mines a cel obert s’ubicarien en terrenys protegits com a ZEPA

dimecres 20 de març de 2019, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera ha presentat al·legacions al Pla General Estructural d’Énguera (La Canal de Navarrés, València). El motiu? Doncs, la pretensió de l’ajuntament de permetre la instal·lació de dues pedreres en terrenys catalogats com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Des d’AE-Agró La Costera considerem que esta activitat minera a cel obert és incompatible amb la declaració de ZEPA. Per això hem demanat al consistori que classifique la zona afectada com a sòl no urbanitzable d’especial protecció i, així, salvaguardar-la de noves pedreres.

El Pla General Estructural d’Énguera (La Canal de Navarrés, València) preveu l’establiment de dues pedreres en una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Concretament, en la ZEPA Serra de Martés-La Mola de Cortes on, entre altres espècies d’ocells, trobem les següents àguiles: reial (Aquila chrysaetos), serpera (Circaetus gallicus), calçada (Hieraaetus pennatus) i de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus). Totes estes àguiles estan protegides, com la rata penada de cova (Miniopterus schreibersii), que també té una important població en esta ZEPA.

Des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera entenem que l’activitat minera a cel obert que implicaria l’obertura d’estes dues noves pedreres és incompatible amb la declaració de ZEPA. Per este motiu hem presentat al·legacions al Pla General Estructural d’Énguera per a demanar a l’ajuntament que classifique els terrenys afectats, tant els privats com els que són muntanya d’utilitat pública, com a sòl no urbanitzable de protecció especial.

Des d’AE-Agró La Costera esperem que, pel bé del nostre patrimoni natural, l’Ajuntament d’Énguera modifique l’actual proposta de Pla General Estructural i desistisca en la seua pretensió de permetre la instal·lació de pedreres en la ZEPA Serra de Martés-La Mola de Cortes. Com ja li hem advertit en les nostres al·legacions, el consistori no pot modificar arbitràriament la catalogació d’estos terrenys protegits que, sí o sí, han de ser considerats a sòl no urbanitzable d’especial protecció.

Destacar finalment que, a més a més d’AE-Agró, també han mostrat ja el seu rebuig a l’obertura de noves pedreres en esta ZEPA els companys de l’Associació per a la Defensa de la Natura d’’Énguera (ADENE) i l’associació No més pedreres a Énguera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Felicitem l’alcalde d’Enguera per revisar el pla d’explotació de biomassa forestal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?